5 feiten over een haartransplantatie

We worden allemaal een keer oud, ons lichaam is dan vaak niet meer wat het geweest is. Voor mannen is kaal worden één van de meest vervelende dingen van dit hele proces. Mannen die in hun jeugd rondliepen met een grote bos haar lopen op hun vijftigste enkel nog met een kransje rondt. Dit is natuurlijk niet wat je wilt en gelukkig zijn er diverse goede oplossingen. Een van de meest voorkomende behandelingen is de haartransplantatie. Mensen weten hier helaas nog lang niet altijd genoeg van af. Een bedrijf met veel kennis op dit gebied is Esteworld. Op hun site, http://www.esteworld-haartransplantatie.nl/ vind je veel meer informatie over een haartransplantatie en wat voor proces daar precies achter schuilgaat. In dit artikel krijg je 5 feiten over een haartransplantatie!

  • Het is geen wondermiddel
  • Een haartransplantatie werkt niet enkel in kale gebieden
  • Men hanteert de FUE methode
  • Je werkt met plaatselijke verdoving
  • Kosten zijn zeer schappelijk

Een haartransplantatie is geen wondermiddel, in tegenstelling tot wat men soms beweert. Soms wordt cliënten beloofd dat ze binnen een paar dagen weer naar huis kunnen met een bos krullen, deze mensen komen helaas vaak van een koude kermis thuis. Een haartransplantatie werkt maar tot een zeker niveau. Daarna zul je met behulp van medicijnen moeten proberen om weer meer haar te laten groeien. Je kunt bijvoorbeeld zogeheten DHT blokkers bestellen. DHT is het hormoon dat leidt tot mannelijke kaalheid: goed om deze tegen te houden dus! Zorg ook voor een goede shampoo. Het is niet voor alle soorten bewezen dat ze helpen tegen haaruitval, maar shampoo kan sowieso geen kwaad in het beschermen van je haar. In de tweede plaats moet je realiseren dat een haartransplantatie niet alleen gaat om de kale plekken op je hoofd. Op de paar plaatsen waar nog haar zit moeten natuurlijk ook haarzakjes worden geplaatst. Het haar dat zich op deze plekken bevindt is immuun tegen erfelijke kaalheid en zo kun je het eigen haar weer in al haar glorie herstellen. Met een beetje geluk leidt deze methode uiteindelijk tot het herstel van je weelderige haardos! Op de behandeling uit te voeren gebruikt men bij Esteworld de FUE methode. Met behulp van ontzettend kleine instrumenten (maximaal 0,70mm in doorsnede) worden de haarzakjes van het hoofd verwijderd en weer ergens anders geplaatst. Het wondje dat achterblijft is heel klein, je merkt hier eigenlijk niets van. Na de behandeling hebben weinig patiënten hier verder nog last van.

Haartransplantatie; plaatselijke verdoving

Veel mensen denken dat een haartransplantatie een hele operatie is, gelukkig is dat niet waar. Met kleine instrumenten, boven al even beschreven, worden minuscuul kleine haarzakjes opgepakt. Wanneer deze worden ingebracht in de hoofdhuid dan krijgt het haar een tweede kans om te groeien, in sommige gevallen pakt dit verrassend goed uit! Tijdens de behandeling word je onder plaatselijke verdoving gebracht. Dit wil zeggen dat je niet kunt voelen wat er precies gebeurd, maar toch merk je wel iets, een paar speldenprikjes misschien. Wanneer je de verdoving neemt is de behandeling ineens een stuk gemakkelijker, omdat men geen rekening meer hoeft te houden met een angstige patiënt die zich ineens bedenkt! Dankzij de lokale verdoving kunnen de haartjes eenvoudig worden verwijderd en heeft de cliënt naderhand ook geen last van de behandeling. Een haartransplantatie zou wellicht de oplossing kunnen zijn voor je probleem! Last but not least, het kostenplaatje moet natuurlijk ook aantrekkelijk zijn. De vraag is natuurlijk, hoeveel heeft iedereen over aan het eind van de rit. Hoeveel moet je nou daadwerkelijk betalen? De prijs schommelt tussen de 2000 en 2600 euro, maar voor deze prijzen worden wel 3500 haarzakjes verplaatst. Een haartransplantatie is dus zeker wel een keer te betalen! Ben je eindelijk klaar met je kransje en wil je weer je echte haar terug; met een haartransplantatie is dat mogelijk! Nog een laatste punt van waarschuwing: sommige mensen raden aan om veel antibiotica te gebruiken na de behandeling. Dit hoeft echter helemaal niet nuttig te zijn. Wanneer de hoofdhuid niet ontsteekt is antibiotica helemaal niet noodzakelijk. Wanneer je besluit een haartransplantatie uit te laten voeren dan is het slim altijd even contact op te nemen met je huisarts. Deze kun je precies vertellen wat de medische gevaren zijn bij de behandeling en of je hiervoor in actie moet komen.

Haar in Turkije

Niet alleen in Nederland worden haartransplantaties aangeboden, ook in Turkije zitten een aantal grote instellingen. Ook op de website http://www.esteworld-haartransplantatie.nl/ vind je diverse klinieken in Turkije. De kwaliteit van deze instellingen is goed en de wetgeving vaak wat soepeler. Dit maakt dat je voor dezelfde behandeling een stuk minder betaalt of dat de wachtrijen korter zijn. Een haartransplantatie kan mensen de zin in het leven weer terugbrengen. Wanneer je al 20 jaar rondloopt zonder haar dan raak je misschien een beetje gewend aan het idee dat je kaal bent. Toch blijft dat bij iedereen knagen, je bent benieuwd hoe je leven anders was geweest met wat haar op je kop. Nu is het met behulp van een simpele behandeling eindelijk mogelijk om dit mee te maken, sommige cliënten weten niet wat hen overkomt. Surf snel naar bovenstaande website en maak snel een afspraak. Binnen mum van tijd hang je aan de telefoon met een professionele medewerker die je precies kan vertellen hoe alles in zijn werk gaat. Een transplantatie opent nieuwe deuren, grijp die kans!