Afvalcontainer voor jouw bedrijf

In iedere onderneming wordt afval geproduceerd en is dus behoefte aan een afvalcontainer. In sommige bedrijven gaat het slechts om kleine hoeveelheden, daar is vooral sprake van een beperkte hoeveelheid verpakkingsmateriaal dat om het eten en drinken van medewerkers heen zit en van oud papier. Maar er zijn ook ondernemingen waar dit anders ligt, denk bijvoorbeeld aan horecagelegenheden of zaken waar artikelen geproduceerd worden. Zij zullen nooit genoeg hebben aan de standaard grijze afvalcontainer, groene container en andere standaard containers die je bij de gemeente kunt krijgen. Deze zijn immers bedoeld voor gewone huishoudens en bieden daardoor slechts aan een beperkte hoeveelheid vuilnis plaats. Heb jij alleen deze tot je beschikking, dan zul je al snel tegen het probleem aanlopen dat ze iedere keer al vol zitten ruim voordat ze weer leeg gehaald zullen worden. Dat is natuurlijk erg lastig, want waar laat jij je volle vuilniszakken dan? Naast de containers zetten is in veel gemeentes niet toegestaan, deze los aangeboden zakken zullen niet meegenomen worden. Dat is natuurlijk heel lastig. Je kunt het gelukkig vrij eenvoudig oplossen door een speciale afvalcontainer voor bedrijfsafval te huren bij bijvoorbeeld Milieu Service Nederland. Deze heeft een veel grotere inhoud en raakt daardoor niet zomaar vol!

Afvalcontainer voor afvalscheiding

Wat er ook gebeurt binnen jouw bedrijf, er zal altijd sprake zijn van verschillende afvalstromen en het is aan te raden om voor elke stroom een aparte afvalcontainer te hebben. Je hebt immers eigenlijk altijd wel te maken met plastic afval, met oud papier, met GFT en met restafval. Ook glas en chemisch afval kun je natuurlijk het best gescheiden aanbieden. Dat levert voor het milieu vele voordelen op, omdat de verschillende afvalstromen dan het meest efficiënt verwerkt kunnen worden en in vele gevallen ook gerecycled kan worden. Voor een duurzame bedrijfsvoering is dat natuurlijk van belang. Zorg er dus voor dat je voor alle afvalsoorten een geschikte afvalcontainer hebt, dat maakt het gescheiden inzamelen wel zo eenvoudig! Bij Milieu Service Nederland heeft ieder type een eigen kleur, namelijk:

  • oranje voor plastic
  • grijs voor restafval
  • blauw voor papier en karton
  • geel voor glas
  • groen voor swill of GFT

Door deze onderscheidende kleuren wordt het gescheiden inzamelen een stuk eenvoudiger, je kunt je niet zomaar vergissen in welke afvalcontainer wat weggegooid kan worden. Uiteraard staat het er ook met tekst op, voor nog meer duidelijkheid.

Milieu Service Nederland biedt veel mogelijkheden

Niet alleen biedt Milieu Service Nederland voor iedere afvalstroom een passende afvalcontainer, ze bieden ook verschillende maten en modellen containers. Zoals eerder gezegd heb je als bedrijf vaak niet genoeg aan een restcontainer van maximaal 360 liter, daarom kun je bij hen ook voor veel grotere varianten kiezen. Dit kunnen grote rolcontainers zijn, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een ondergrondse variant. Dit heeft als grote voordeel dat je genoeg plaats hebt voor je restafval, zonder dat dit ten koste gaat van de beschikbare ruimte die je bovengronds hebt. Heb jij echt te maken met grote afvalstromen, dan kun je bij hen ook kiezen voor een afvalcontainer die het vuilnis meteen perst. Hierdoor kun je met een relatief kleine container toch heel veel vuilnis kwijt tot het moment dat de perscontainer weer geleegd wordt. Heb jij vaak vertrouwelijke documenten die je weg moet gooien? Dan kun je dit natuurlijk bij een vernietigingsbedrijf laten doen, maar je kunt bij Milieu Service Nederland ook een speciale afvalcontainer hiervoor huren. Deze versnippert alle documenten die je er in stopt meteen, zodat je zeker weet dat ze goed vernietigd zijn. Voor alle soorten afvalstromen en voor alle hoeveelheden afval hebben zij dus een passende oplossing!