Al spelende leert men via serious games

Toen je nog op school zat moest je heel veel dingen leren. Soms ging het leren gemakkelijk en soms kon je de materie maar niet in je hoofd krijgen. Wat opvalt, is dat de materie die je leuk vindt vaak veel makkelijker te leren is. Het is alsof de hersenen meer affiniteit hebben met bepaalde zaken waardoor ze de bijbehorende stof beter kunnen absorberen. Dit heeft dan een positief effect op het leren, want als je iets gemakkelijk leert, dan is het leuker om te leren en dus ben je ook meer gemotiveerd om het te leren. Zo kom je in een opwaartse spiraal terecht. Als je iets niet leuk vindt, dan hebben je hersenen als het ware een afkeer. Als je een hekel hebt aan wiskunde, dan is het zien van een wiskundesommetje al genoeg om ervoor te zorgen dat de hersenen als het ware de deuren dicht gooien. Dit kun je vergelijken met een jong kind dat de mond stijf dicht houdt als vader of moeder probeert om het kind spruitjes te voeren. Het wil er dan gewoon niet in hoe hard je ook probeert. De moraal van het verhaal is dat je sneller en efficiënter leert als iets leuk is of als het leren als leuk wordt ervaren. Die twee hangen dus erg met elkaar samen, want men ervaart het leren als leuk op het moment dat de materie leuk is. Dit komt weer doordat je iets dat je leuk vind makkelijker kunt leren. Een weg zonder obstakels ervaar je in de regel als zeer comfortabel. Daarom is het als onderneming vaak beter om geen saaie trainingen te geven. Je kunt je werknemers op een leuke manier ‘onderwijzen’ via de zogenaamde serious games. Als je iets als een leuk spelletje verpakt, dan ervaart men het leerproces niet als een leerproces. Op het moment dat je colleges geeft of mensen boeken geeft om te bestuderen, dan is het gelijk al niet leuk meer. Maar als je gewoon serious games gebruikt, dan leert men spelenderwijs. Dat is vele malen efficiënter. Mensen leren namelijk niet een bepaalde theorie, maar ze leren juist spelenderwijs een nieuwe houding aan. Door te doen, te falen, te lachen en te spelen leert men om nieuwe technieken te beheersen. Vaak zonder dat men er erg in heeft leren ze de zaken vanuit een nieuwe perspectief te bekijken. Dat precies waar het bij serious games om draait.

Serious games van Salsaparilla

Mocht je interesse hebben in serious games dan kun je terecht bij Salsaparilla. Met de serious games van Salsaparilla kun jij grondige veranderingen realiseren binnen het bedrijf. De serious games van Salsaparilla bestaan uit verschillende managementgames en game based verandertrajecten voor organisaties. Salsaparilla is verantwoordelijk voor verschillende verandertrajecten en games zoals:

  • Trainingen voor visi-ontwikkeling
  • Communicatie ontwikkeling
  • Verhoging van de omzet
  • Het inrichten van zelfsturende teams

Het mooie aan serious games is dat het leren leuk wordt gemaakt. De educatie voelt dus niet als een zware last op de schouders. Er is tijdens de serious games voldoende ruimte om fouten te maken en je kunt met een flinke dosis humor verschillende vaardigheden onder de knie krijgen. Je leert dus door te doen en door dingen gewoonweg uit te proberen. Dat maakt het leren leuk en dat is precies wat serious games zo efficiënt maakt.

Neem contact op voor meer informatie

Mocht je meer willen weten over de mogelijkheden, dan kun je terecht op de website van salsaparilla.nl. Hier vind je ook een telefoonnummer waarmee je contact met Salsaparilla kunt opnemen.