Alimentatie wijzigen

alimentatie-wijzigen.nl - Alimentatie wijzigenOp het moment dat jij en je partner uit elkaar gaan, kan het voorkomen dat je aan je ex alimentatie moet betalen. Wat veel mensen zich niet realiseren, is dat de hoogte van de alimentatie wijzigen kan in de loop van de tijd. Velen denken dat als het bedrag eenmaal vastgesteld is, dat dit dan voor de rest van de tijd ook op deze hoogte moet blijven. Maar niets is minder waar, ook als de hoogte van het alimentatiebedrag door de rechter is vastgesteld, kan dit later nog veranderd worden. Als er veranderingen zijn in het leven van jou of je ex-partner, dan kan de hoogte van de alimentatie wijzigen. Dit gebeurt natuurlijk niet automatisch, je moet hier wel zelf iets voor doen. Doordat veel mensen niet op de hoogte zijn van het feit dat dit bedrag kan veranderen, betalen zij lange tijd te veel of ontvangen zij misschien lange tijd te weinig. In beide gevallen is dit natuurlijk vervelend. Want ook al ben je uit elkaar gegaan, als er kinderen in het spel zijn blijf je altijd met elkaar verbonden en wil je natuurlijk graag dat de ander niet teveel betaalt of te weinig krijgt. Voor de kinderen kan dit immers ook nadelige effecten hebben. Daarom is het in verschillende situaties raadzaam om te kijken of jouw alimentatie wijzigen nodig is of dat het bedrag nog steeds op een goede hoogte zit.

Redenen voor alimentatie wijzigen

Welke redenen zijn er nu om de alimentatie te wijzigen? Er kun diverse redenen zijn die het noodzakelijk maken om dit bedrag aan te passen, veel veranderingen in je leven kunnen invloed hier op hebben. Je kunt dan denken aan:

  • veranderingen op het gebied van werk
  • verhuizingen
  • wijziging in de burgerlijke staat

Dit geldt niet alleen voor de betalende partij, ook als er bij de ontvangende partner wat op dit gebied verandert, kan de alimentatie wijzigen. Als jouw ex gaat samenwonen met een nieuwe liefde, dan veranderen de woonkosten immers. Gaat een van jullie verhuizen, ook dan vindt er een wijziging in de woonkosten plaats. Ga jij of jouw ex-partner trouwen, dan zorgt dat ook voor een wezenlijk verschil in hoogte van inkomsten en vermogens. En raak jij je baan kwijt of krijg je juist promotie, dan verandert jouw financiële situatie waarschijnlijk ook dusdanig dat de alimentatie wijzigen zeker gerechtvaardigd is. Daarnaast kan het ook zo zijn dat bij de eerste vaststelling van de hoogte van de alimentatie uitgegaan is van onjuiste bedragen of van onvolledige gegevens. Ook dit kan een wijziging rechtvaardigen.

Deskundige advocaten

Denk jij dat de alimentatie wijzigen in jouw situatie gerechtvaardigd is? Is een van bovenstaande situaties op jou of jouw ex van toepassing en heb je het idee dat je teveel betaalt of te weinig ontvangt? Dan is het natuurlijk verstandig om dit na te laten rekenen en eventueel voor te laten leggen aan een rechter. Doordat het hier om complexe materie gaat, is het voor veel mensen niet mogelijk om zelf na te gaan hoe hoog het alimentatiebedrag zou moeten zijn, zij hebben echt deskundige hulp hierbij nodig. Gelukkig zijn er deskundige advocaten die veel kennis hebben over alimentatie wijzigen. Via Alimentatie-wijzigen.nl kun je met hen in contact komen, je kunt door hun advocaten kosteloos een alimentatiecheck uit laten voeren. Zij geven jou dan door welke gegevens zij nodig hebben om de berekening te kunnen maken en zij zullen aan de hand van deze stukken vervolgens een draagkrachtberekening maken. Daarna geven ze jou advies over de haalbaarheid van daadwerkelijk de alimentatie wijzigen. Zo kun je zonder kosten te maken erachter komen of jij meer zou kunnen ontvangen of minder zou kunnen betalen!