Alles wat jij moet weten over facturatie software lees je hier

Wil jij ook meer informatie ontvangen over facturatie software? In deze tekst hebben wij uiteengezet wat dit type software inhoudt en waar je deze software het beste kunt aanschaffen. Daartoe hebben wij duidelijke redenen gegeven voor teamleader.be als keuze voor de facturatie software. Lees jij mee?

Wat zijn de voor- en nadelen van facturatie software?

Allereerst is het belangrijk te weten wat dit type software inhoudt. Facturatie software is een programma voor het maken en versturen van facturen. Het versturen van facturen is voor veel ondernemingen van groot belang. Zonder facturaties zullen ondernemingen geen inkomsten krijgen. De taak van het maken en versturen van facturen is bij veel ondernemers niet het leukste onderdeel. Facturatie software is ontworpen om facturen makkelijk te kunnen maken en versturen. Op de markt zijn daarom ook veel verschillende facturatie software te vinden. Zo is er ook een verschil tussen een klassieke- en online facturatie programma.

De klassieke facturatie software is een programma gedownload op je eigen computer of netwerk. Voor het maken of versturen van facturen is geen internetverbinding nodig. Daarnaast kan de software ontworpen worden naar de behoeften die je zelf wilt aan de facturatie software.

Daar tegenover staan een paar nadelen. De prijs van de facturatie programma’s ligt aanzienlijk hoog. Een gecrashte computer kan ervoor zorgen dat belangrijke gegevens verloren zullen gaan. In deze moderne wereld waar bijna alles telefonisch gaat, is het een groot nadeel als de facturen niet gemaakt kunnen worden op telefoons. Facturen kunnen alleen gemaakt worden op computers waar de software op geïnstalleerd is.

Online facturatie software heeft wel altijd internetverbinding nodig en kan niet specifiek ontworpen worden naar jouw eisen, maar heeft wel veel meer voordelen. Zo is deze facturatie software goedkoper dan de klassieke. Telefoons of tablets hebben ook toegang tot gemaakte facturen en kan op elk platform gebruikt worden. Er is een optie om collega’s of andere ondernemingen toegang te verlenen tot de facturen. Tot slot gaan gegevens niet verloren als je computer crasht en wordt er van gegevens dagelijks een back-up gemaakt.

Waarom kiezen voor teamleader voor het aanschaffen van je software voor de facturatie?

Er zijn natuurlijk een aantal redenen om te kiezen voor teamleader als het gaat om de software voor jouw facturen. In het kort:

  • Efficiënt factureren
  • Status factuur checken
  • Automatisch facturen versturen

Een eerste reden om te kiezen voor teamleader om je prestaties online op een efficiënte manier te factureren. Dat niet alleen, ook het nagaan van de status van je facturen in het geïntegreerde boekhoudpakket behoort tot de voordelen die teamleader jou biedt.

Vooral als ondernemer is het ideaal om in een oogopslag de nog te factureren activiteiten te kunnen bekijken. Zo raak je nooit meer het overzicht kwijt. Tot slot willen we je er op wijzen dat de mogelijk bestaat om maandelijks facturen te kunnen versturen. Zo voorkom je dat een factuur vergeet te versturen. Dat is natuurlijk erg zonde. Kiezen voor deze software via www.teamleader.be is daarom de uitkomst voor elke ondernemer die zich het liefst bezig wil houden met zaken die er echt toe doen. Heb jij nog vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze tekst? Schroom niet jou vraag te stellen, wij beantwoorden deze graag.