Auto leasen of kopen

Hebt u een eigen bedrijf als zzp’er of MKB’er en bent u op zoek naar een nieuw vervoersmiddel? Dan kunt u er natuurlijk voor kiezen om een auto te kopen, maar een auto leasen is ook een zeer goede optie. Veel mensen associëren leaseauto’s vooral met grote bedrijven, waar werknemers een wagen van de zaak krijgen. Zij staan er niet bij stil dat zakelijke lease ook mogelijk is voor mensen die zelfstandige zijn of een klein eigen bedrijf hebben. Maar ook in die situatie is een auto leasen dus heel goed mogelijk en er zijn verschillende bedrijven waar u hiervoor terecht kunt. Er zijn diverse autolease maatschappijen waar u bij terecht kunt en ook verschillende autodealers bieden deze optie aan hun klanten aan. En daarnaast zijn er nog onafhankelijke leasebedrijven, waar u ook nog met uw leaseverzoek terecht kunt. Het is dus niet zo dat u weinig keus hebt als u als kleine ondernemer een auto leasen wilt, u hebt voldoende mogelijkheden om uit te kiezen en u kunt daardoor zeker een geschikte wagen vinden die past bij uw wensen. Dat maakt het zeker de moeite waard om de verschillende mogelijkheden eens te bekijken.

Voordelen van auto leasen

Het is dus duidelijk dat een auto leasen niet alleen mogelijk is voor grote bedrijven, maar dat ook zzp’ers en MKB’ers hier gebruik van kunnen maken. Maar waarom zou je nu kiezen voor lease en niet voor koop, wat voor voordelen heeft het u te bieden? Er zijn verschillende redenen om niet zelf tot aanschaf over te gaan maar te kiezen voor een auto leasen, namelijk:

  • u hoeft niet in één keer veel geld te investeren in de aanschaf van een nieuw voertuig
  • u hebt geen incidentele kosten, zoals reparaties, onderhoudskosten en schadeherstelkosten
  • u krijgt niet te maken met bijkomende kosten als wegenbelasting en verzekering, dit zit namelijk al in het leasebedrag verwerkt
  • u hoeft niet zelf uw wagen te verkopen als u een nieuwe wilt en u hoeft niet bang te zijn dat de restwaarde een stuk lager is dan u verwacht had

Met andere woorden, u hebt gewoon financieel veel minder risico wanneer u kiest voor een auto leasen in plaats van kopen. U betaalt een vast bedrag per maand aan de leasemaatschappij en daar blijft het vervolgens bij. Dat maakt het voor u financieel veel overzichtelijker en u beperkt de risico’s hiermee dus enorm.

Kies voor AutoLeaseCentrale.nl

Er zijn dus genoeg redenen om in plaats van koop te kiezen voor een auto leasen, maar waar kunt u dit nu het beste doen? We noemden hier boven al dat er verschillende bedrijven zijn die deze mogelijkheid aanbieden, zoals autodealers en autolease maatschappijen. Een uitstekende keus is AutoLeaseCentrale.nl. Zij bieden verschillende voordelen, waardoor een auto leasen bij hen zeer interessant is. In de eerste plaats zijn zij volkomen onafhankelijk en werken zij samen met alle autodealers in Nederland. Dit betekent dat u bij hen uit een zeer ruim aanbod kunt kiezen. Bovendien kunnen zij hierdoor ook altijd snel een voertuig voor u regelen, u hoeft niet maanden te wachten tot het merk en model van uw keuze een keer beschikbaar is. Een ander pluspunt is dat zij een online maatschappij zijn en daardoor veel minder overheadkosten hebben dan andere leasemaatschappijen en autodealers. Dit merkt u zeker terug in de leaseprijzen die zij vragen. Een groot aanbod, lage prijzen en snelle handeling, allemaal redenen om juist voor hen te kiezen. Bent u zzp’er of MKB’er en bent u ook benieuwd naar de mogelijkheden van een auto leasen? Neem dan zeker eens contact op met AutoLeaseCentrale.nl!