Boekhouding uitbesteden

Ben jij ondernemer? Dan kom je ongetwijfeld op een gegeven moment voor de vraag te staan of jij je boekhouding uitbesteden moet of dat je dit zelf blijft doen. Dat er een administratie gevoerd moet worden, dat zal duidelijk zijn. In de eerste plaats omdat de belastingdienst dit van jou eist, maar het is ook nodig om inzicht te krijgen in hoe jouw bedrijf er financieel voor staat. Hoe jij boekhoudt, of je dit met een speciaal hiervoor gemaakt programma doet of dat je zelf een systeem bedenkt, dat maakt allemaal niet uit, zolang je maar wel alles administreert. Het maakt de belastingdienst ook niet uit of jij kiest voor het zelf doen of voor de boekhouding uitbesteden. Voor jou zelf maakt dit natuurlijk wel uit. Wie net start met ondernemen, zal te maken hebben met een beperkt budget en daardoor vaak niet de financiële middelen hebben om dergelijke taken uit te besteden aan professionele bureaus. Dit zal er al snel voor zorgen dat je het in eigen hand houdt, zodat je geen extra kosten hebt. Aan de andere kant is het ook zeker zo dat boekhouden voor veel ondernemers niet echt het favoriete klusje is. Het is iets wat er bij hoort, maar natuurlijk niet de reden waarom je voor jezelf begonnen bent. Dat kan dan weer een reden zijn om wel te kiezen voor de boekhouding uitbesteden.

Voordelen van boekhouding uitbesteden

Ben jij aan het twijfelen over de boekhouding uitbesteden of dit zelf blijven doen? Dan is het goed om te weten welke voordelen er genoemd kunnen worden ten faveure van het eerste. Een eerste pluspunt dat genoemd moet worden, is het feit dat het jou veel tijd bespaart. Doordat je weinig kennis hebt van boekhouden, zul je zelf steeds veel informatie moeten opzoeken en zul je regelmatig twijfelen over of je het wel goed doet of niet. Laat je dit doen, dan heb je geen last meer van deze twijfels en bespaar je jezelf dus veel tijd. De boekhouding uitbesteden betekent dan ook dat je of meer vrije tijd over houdt of meer tijd over houdt voor het verrichten van de kerntaken van jouw onderneming. Je kunt daarbij denken aan het zoeken naar nieuwe verkoopkanalen of het verbeteren van jouw diensten of producten. Dit zijn allemaal zaken die je in de toekomst zeker geld op zullen gaan leveren. Tot slot is een groot voordeel van een administratiekantoor inschakelen dat de mensen die daar werken alle nodige kennis hebben op het gebied van bijvoorbeeld belastingregels. Zij kunnen er daardoor ook voor zorgen dat je zo efficiënt mogelijk gebruik maakt van bestaande regelingen en aftrekposten. Zo voorkom je dat je teveel belasting betaalt. De boekhouding uitbesteden kan om deze redenen dus zeker een interessante optie zijn en hoeft je onder de streep dus echt geen geld te kosten!

Draag het over aan Actium

Ben jij overtuigd van de voordelen die het oplevert om te kiezen voor de boekhouding uitbesteden? Dan is het natuurlijk nog wel de vraag door wie je dit nu het best kunt laten doen. Een goede keus op dit gebied is het administratiekantoor Actium. Zij kunnen jou met veel zaken helpen en wat voor bedrijf je ook hebt, je kunt altijd je boekhouding uitbesteden aan hen. Zij hebben specialistische kennis in huis voor:

  • zzp’ers
  • eenmanszaken
  • BV’s
  • o.f.’s

Voor wat voor soort bedrijfsvorm jij of jullie ook hebben gekozen, je kunt voor de administratie altijd bij hen terecht. Wil jij je boekhouding uitbesteden? Dan is het dus zeker de moeite waard om eens te informeren wat Actium voor jou kan betekenen!