Boekhoudprogramma ZZP nodig? Hier bent u op het juiste adres.

Als u op zoek bent naar een boekhoudprogramma voor ZZP dan kan ik me goed voorstellen dat u door de bomen het bos soms niet ziet. Van bekende aanbieders zoals Exact online tot kleinere aanbieders van boekhoudprogramma’s ZZP: er wordt van alles aangeboden online. Toen ik op zoek was wist ik ook niet goed wat ik moest kiezen als boekhoudprogramma voor ZZP, en toen stuitte ik per toeval op boekhoudprogrammagids.nl. Op deze site kunt u allerlei boekhoudprogramma’s voor ZZP met elkaar vergelijken en op die manier erachter komen welke het beste bij u past! Dat is toch ideaal? Ik heb er in ieder geval heel veel aan gehad. Deze partij raadt u bijvoorbeeld ook aan om eerst drie boekhoudprogramma’s te proberen en dan pas een keuze te maken. Vaak is het zo dat de eerste drie maanden gratis zijn om te kijken of het boekhoudprogramma voor u als ZZP’er wat is, en daar moet u dus ook echt gebruik van maken. De site boekhoudpgrogrammagids is er om snel te kunnen vergelijken en een eerlijke en goede keuze te kunnen maken. 

Boekhoudprogramma’s voor ZZP: waar moeten ze aan voldoen? 

Omdat de verschillende aanbieders voor boekhoudprogramma’s voor ZZP vaak wel enige overlap hebben, zetten we hier even voor u op een rijtje waar een boekhoudprogramma in ieder geval aan zou moeten voldoen: 

  • Factureren 
  • BTW aangifte doen
  • Uren registratie
  • Ritten registratie
  • iDeal betalingen in factuur
  • Heldere rapportages kunnen genereren

Nu is het zo dat de meeste aanbieders van deze boekhoudprogramma’s dit wel hebben verwerkt in hun aanbieding, maar toch zijn er nog wel verschillen te ontdekken. Zo werkt het ene net iets gemakkelijker, of heeft een ander programma juist wat meer uitbereiding waar u als ZZP’er juist behoefte aan heeft. Het is daarom belangrijk eerst goed stil te staan bij wat u het meeste gebruikt en waar u behoefte aan heeft. Wat is voor u nou belangrijk? Denk daar eerst goed over na. Probeer dan ongeveer drie verschillende boekhoudprogramma’s voor ZZP en hak pas dan de knoop door. Zo maakt u een goede en weloverwogen beslissing en kunt u voorkomen dat u later tegen problemen met het programma aanloopt. Als u een goed boekhoudprogramma koopt bespaart het u op de lange termijn tijd en zo ook kosten. Dat is natuurlijk mooi voor iedere ondernemer, maar vooral voor de kleine ZZP’er kan dit een grote toegevoegde waarde zijn. Uw boekhouder kan eventueel met u meekijken via het online boekhoudprogramma en op die manier houdt u gemakkelijk controle over uw boekhouding en heeft u alles veilig en goed online staan. 

Een gratis boekhoudprogramma ZZP

U kunt er voor kiezen (in ieder geval in veel gevallen) om een gratis boekhoudprogramma uit te proberen. Echter is dat niet altijd verstandig omdat deze gratis versies soms een iets versimpelde versie zijn van de echte versie. Voor een paar euro betaling ontvangt u dus bijvoorbeeld meer of andere functionaliteiten, waardoor het programma voor u net een stuk beter zal werken. Kijk daar dus altijd goed naar, en kies niet per definitie voor een gratis boekhoudprogramma.