Breed aanbod Chili reizen!

Als lange smalle sliert op de Ring van Vuur is Chili een aaneenrijging van onherbergzame wildernissen en stille uithoeken. Met behulp van atacama kun je louter interessante reizen vinden naar Zuid Amerika. Door Chili reizen bijvoorbeeld, Chili heeft onwijs veel te bieden. Doordat het land zo lang is en het tussen de Grote Oceaan en de Andes ingeklemd ligt, kom je er niet een, maar meerdere klimaatzones tegen. Dat betekent bijvoorbeeld dat je oude ene dag op een gletsjer kan staan en naar pinguïns kan kijken, terwijl je de volgende dag bij wijze van spreken de atacama-woestijn kan gaan ontdekken. Boordevol variatie dus!

Door onherbergzaam Chili reizen met de auto

Wanneer je naar chili gaat reizen kun je er ook voor kiezen om dit te doen aan de hand van een huurauto. Het programma atacama crossing biedt een grondige verkenning van Noord chili door middel van een uitdagende autorondreis die je door de kurkdroge atacamawoestijn van San Pedro naar Arica voert. Deze onherbergzame streek geniet wereldwijde faam vanwege natuurlijke elementen als borrelende geisers, grillige maanlandschappen en een mozaïek van zoutvlaktes. Woestijnliefhebbers komen zeker aan hun trekken wanneer ze door Chili reizen. 

Met een lengte van 4200 kilometer en een breedte van ruim 200 kilometer strekt het land zich uit langs de westkust van Zuid Amerika, tussen de Stille Oceaan en de Andes. De noordelijke atacamawoestijn behoort tot de droogste gebieden ter aarde. De eraan grenzende halfwoestijn kan alleen door irrigatie voor landbouw bruikbaar worden gemaakt. In het midden van Chili liggen de belangrijkste steden. Ten zuiden daarvan ligt een merenplateau.  Verder zuidelijk zijn uitgestrekte bossen en heerst een koud klimaat met veel neerslag. Toeristen komen vooral door Chili reizen om de fraaie landschappen te aanschouwen. 

Transport wanneer je door Chili gaat reizen

  • In de stad zijn de bussen vaak je beste vriend als het op transport aankomt. Enkele ritten kosten omgerekend minder dan een euro, in Santiago betaal je bijvoorbeeld 550 CLP, wat 80 cent is, per trip. 
  • Een andere optie is natuurlijk de taxi. Denk aan 300 CLP, dit is 45 cent, per afgelegde kilometer en het gangbare starttarief van 1000 CLP, wat 1 euro 45 is.
  • Wat ook te overwegen is, is het nemen van een vliegtuig. Via skyscanner kun je goedkope vluchten boeken van Santiago naar bijvoorbeeld Antofagasta. 
  • Echter wordt je aangeraden, wanneer je gaat backpacken, een Pachamama by bus. Dit is een hop-on-hop-off bus waarmee je van noord naar zuid kunt rijden. Bovendien, wanneer je alleen door Chili gaat reizen, is dit een ideaal moment om andere reizigers te ontmoeten.

Door Chili reizen ontdek je meer dan een land, je ontdekt een hele nieuwe cultuur en hoe ze daar leven. Je leert meer over het eten wat er geconsumeerd wordt, je leert over de karakters van de plaatselijke bevolking. Kortom, het is echt een reis waarbij je ook niet alleen dingen over een andere cultuur zult leren, maar ook veel over jezelf kan leren. Tijdens een reis kom je namelijk vaak jezelf tegen, je leert over jezelf wat je nu wil bereiken met je leven of wat je nog wil doen. 

Kijk nu bij het aanbod van atacama voor Chili reizen. 

https://atacama.be/land/chili-reizen