Caravanbanden: volledig andere eisen dan autobanden

Wanneer het gaat om pech op de weg, dan zien we de laatste maanden steeds vaker dat een bepaald probleem meer naar voren komt dan andere problemen. Bij ons in de garage komen steeds vaker meldingen binnen van mensen die met een lekke band onderweg staan. In veel gevallen weten de automobilisten niet eens of er een thuiskomertje is, of er een krik in de auto ligt met gevarendriehoek en een gevarenhesje. Het is belangrijk om dit van tevoren na te kijken. Zeker wanneer je een langere reis moet maken – want daar gaat het echt verkeerd. Kijk ook altijd even de autobanden na. Zijn die versleten en is er te weinig profiel? Wissel dan de banden nog voor vertrek zodat heel het gezin veilig aankomt op de plek van bestemming. Zeker wanneer het gaat om caravanbanden is het belangrijk om hier extra aandacht aan te besteden. Wij sturen onze klanten standaard door naar Techno Wheels (online bereikbaar via techowheels.nl). Er zijn namelijk specifieke eisen die gesteld worden aan caravanbanden. Hoewel zij minder vaak gebruikt worden, is er vaak veel meer sprake van slijtage.

Caravanbanden – slijtage ook wanneer zij niet gebruikt worden

De meeste mensen hebben het idee dat caravanbanden niet zo snel slijten als autobanden omdat zij minder vaak gebruikt worden. Wat hierbij vergeten wordt, is dat de meeste mensen de caravan met caravanbanden vaak buiten laten staan onder een overkapping. Dit betekent dat weer, wind en zon de caravanbanden doen slijten, ook wanneer zij niet gebruikt worden. Het zou in feite nog beter zijn wanneer de caravan elke week wél van de plek zou komen of wanneer de banden gedemonteerd worden en opgeslagen worden op een plek met een constante temperatuur en luchtvochtigheid. Voor meer informatie kun je terecht bij Techno Wheels uiteraard. Wat daarnaast van groot belang is om te onthouden, is dat caravanbanden vaak een veel groter gewicht moeten kunnen dragen. Wanneer er vier of vijf mensen in een caravan zitten, lopen en slapen, zorgt dit voor constante druk op de caravanbanden. Reden temeer om de banden even na te laten kijken en te informeren naar de mogelijkheden om de banden zo goed mogelijk te houden. Wanneer je op de juiste manier omgaat met de caravanbanden, gaan deze namelijk veel langer mee en dat betekent een flinke besparing op jaarlijkse basis. Het betekent daarnaast dat je echt met een gerust hart op vakantie kunt en dat is ook veel waard.

Meer aandacht voor banden

We zien dat er steeds meer ongelukken gebeuren op de weg door verkeerd gebruik van banden of door het doorrijden met versleten banden. Het is verstandig om minstens eens per week te kijken naar de staat van de banden. Hoe ziet het profiel eruit? Slijten de banden gelijkmatig, of is er duidelijk sprake van scheef afslijten van de banden? Wanneer je wat vaker naar de banden kijkt, zie je direct de problemen die voor ongelukken kunnen zorgen. Je kunt dit overigens ook merken tijdens het rijden. Rijd je door een plas en heb je het idee dat de auto gaat drijven, dan is er niet genoeg profiel. Is het comfort tijdens het rijden ineens lager, verbruikt de auto meer brandstof of komt er veel meer geluid van de banden naar de auto? Ook dan is het hoog tijd om de banden te laten vervangen, of zelf aan de slag te gaan. Maar nu is het eerst tijd om te kijken of je wel een reserveband in de auto hebt, of er een krik in ligt, samen met een gevarendriehoek, handschoenen en een hesje zodat je veilig banden kunt wisselen langs de snelweg.  Lees meer…