Chili reizen

Naar Chili reizen is iets dat al vele jaren op mijn wenslijstje stond. Vanaf het moment dat ik vroeger eens een keer foto’s van dit land zag, heeft het me altijd geïntrigeerd en heb ik hier altijd naar toe willen gaan. Natuurlijk zijn er heel veel plekken op aarde die de moeite van een bezoek meer dan waard zijn, sterker nog, alles heeft zo zijn eigen charme. Maar ik ben iemand die houdt van woeste natuur, van dunbevolkte gebieden en dan is naar Chili reizen echt een goede keus! Ik houd er altijd van om naar uithoeken te gaan, zoals Alaska, het noorden van Europa of Isle of Skye in Schotland. Ik houd van plekken waar geen hordes toeristen aanwezig zijn, waar je de kracht van de natuur voelt, waar je kunt genieten van wildernis. En dat is iets dat je in dit Zuid-Amerikaanse land zeker kunt! Natuurlijk heeft het ook genoeg te bieden voor bijvoorbeeld liefhebbers van cultuur, in de steden kun je hier uitstekend van genieten. En dan is er ook nog de lange kustlijn, waar je kunt genieten van de oceaan. Naar Chili reizen is dus eigenlijk voor iedereen een heel goed idee!

Door Chili reizen

Zoals gezegd was door Chili reizen voor mij dus al jarenlang een droom. Waarom heb ik dan niet al veel eerder een reis hier naartoe ondernomen? Omdat het niet de goedkoopste vakantie is die je uit kunt kiezen. Helemaal omdat ik, als ik daar toch was, ook een bezoek aan Paaseiland, oftewel Rapa Nui, wilde brengen. Dit is ook een gebied dat me altijd gefascineerd heeft, zo’n eiland in het midden van de oceaan, kilometers en kilometers verwijderd van het vaste land. En dan die bijzondere beelden die erop staan. Ook hierdoor heb ik mijn wens van naar Chili reizen uitgesteld tot vorig jaar. Ik wilde zeker weten dat ik dan ook meteen de reis van mijn dromen kon maken en dat budget geen probleem zou zijn. En ik heb er absoluut geen spijt van dat ik zo lang heb gewacht, het was het wachten echt meer dan de moeite waard! Ik heb echt iedere minuut van mijn vakantie genoten, van de natuur, de cultuur, het buitenleven, de mensen, de wildernis. Ik vond het in één woord fantastisch! Als jij ook eens een heel bijzondere vakantie wilt houden, dan is naar Chili reizen echt een aanrader!

Perfect geregeld!

Toen ik genoeg geld had om naar en door Chili te reizen, heb ik even getwijfeld hoe ik dit het beste aan kon pakken. Zou ik gaan backpacken en ter plekke wel zien waar ik zou uitkomen en waar ik zou slapen? Dit levert soms fantastische vakanties op, maar toch heb ik hier niet voor gekozen. Ik had een beperkte tijd dat ik weg kon zijn en ik wilde zeker weten dat ik in die periode alles zou zien dat ik wilde zien. Daarom heb ik mijn reis geboekt bij Atacama. Deze reisorganisatie biedt echt fantastische Chili reizen aan, waarbij je bijvoorbeeld de volgende bezienswaardigheden aandoet:

  • hoofdstad Santiago
  • de Atacamawoestijn
  • Patagonië
  • Torres del Paine

Doordat ze heel veel verschillende rondreizen aanbieden, kun je altijd een variant vinden die past bij wat jij wilt zien en doen! Je kunt bovendien verschillende landen combineren, zo kun je naast Chili ook Argentinië en Bolivia bezoeken. En je kunt je rondreis verlengen met een bezoek aan Paaseiland, wat ik heb gedaan. Ik heb echt genoten tijdens mijn vakantie, door Chili reizen was nog vele malen mooier dan ik me ooit voor had kunnen stellen! Als jij ook hier naar toe wilt, dan moet je zeker eens op atacama.be het reisaanbod van deze organisatie bekijken!