Communicatiesystemen zijn onmisbaar in de sportwereld

Plezier en sport zijn serieuze zaken. Of je nu een licht vliegtuig bestuurt, op een bal schopt, naar doelen schiet of een andere sport beoefent, communicatiesystemen zorgen ervoor dat communicatie mogelijk blijft en gehoorverlies nooit invloed heeft op je resultaten. Bij belangrijke sportevenementen (voetbal, rugby, ijshockey, paardenrennen, formule 1, Olympische Spelen, fietstochten, atletiek en marathon, tennis, zeilen, boksen, modeshows, muziekfestivals, enz.), moeten scheidsrechters kunnen communiceren met lijnrechters om de handelingen van de speler beter te beheersen. Hierdoor wordt ook het nemen van beslissingen verbeterd, omdat meerdere ogen beter zijn dan 2! Bovendien spelen communicatiesystemen een belangrijke rol in termen van veiligheid. Tijdens sportevenementen zullen er altijd medische zorgverleners aanwezig zijn, allemaal uitgerust met een communicatiesysteem. Op die manier kunnen ze elk detail over het verloop van het evenement horen en kunnen ze meteen in actie komen als zich een minder ernstige tot ernstige blessure voordoet. Vooral bij rugbywedstrijden en formule 1 waar levensbedreigende letsels kunnen voorkomen, worden communicatiesystemen gebruikt om de meldkamer te waarschuwen en een medisch team en ambulances zo snel mogelijk ter plaatse te krijgen. De communicatiesystemen die je kan kopen of huren bij axitour.nl: 

  • Axitour AT-500 is een rondleidingssysteem met eenrichtingscommunicatie
  • Axitour AT-300 is ideaal voor reisorganisatie die een communicatiesysteem wensen bij het geven van rondleidingen
  • Axitour AT-320 om ongeveer 250 mensen geheel draadloos te laten zenden en ontvangen
  • Axitour AT-900 is een rondleidingssysteem met eenrichtingscommunicatie waarbij twee begeleiders of gidsen een groep kunnen toespreken

Waarom communicatiesystemen gebruiken?

Het juiste toestel gebruiken voor het uitvoeren van bepaalde taken is van vitaal belang om niet alleen het beste uit je communicatiesysteem te halen, maar ook je bedrijf. Hoe klein of hoe groot je bedrijf ook mag zijn, de integratie van communicatiesystemen zal je het voordeel brengen van een nog betere communicatie. Vroeger werden alleen telefoonlijnen gebruikt, maar dan moet een werknemer of een leidinggevende wel achter zijn of haar bureau blijven zitten. Draadloze communicatiesystemen bieden je het voordeel dat je je vrij kunt bewegen in je bedrijf. Een draadloos communicatiesysteem stelt je medewerkers in staat om in realtime samen te werken. Hierdoor verkrijg je een communicatieoplossing die kosteneffectiever en veel krachtiger is dan het traditionele telefoonsysteem. Axitour levert niet alleen communicatiesystemen en rondleidingssystemen, maar ook fluistersets. Alle systemen maken het de gebruiker niet alleen mogelijk om zelfs in lawaaierige omgevingen rondleidingen te geven, maar ook om de communicatie te behouden.

Huren of kopen

Ook op dit vlak zit je goed bij Axitour. Heel wat bedrijven en sportverenigingen hebben projecten die soms enkele maanden tot een jaar duren en worden geconfronteerd met de beslissing om voor hun specifieke project communicatiesystemen aan te schaffen. Uiteraard volgt dan de vraag of je zou kopen of huren? Dit kan een moeilijke beslissing zijn. Maar er zijn toch een aantal voordelen zowel aan het huren als kopen van een communicatiesysteem. Zo kan geld besparen en toch de veiligheid van je werknemers garanderen, een huurvoordeel zijn voor je bedrijf of organisatie. Door te huren, verkrijg je de mogelijkheid om de apparatuur eerst een tijdje uit te testen om te zien of je ermee kunt werken of om te zien of het wel degelijk de juiste apparatuur is die je nodig hebt.  Een ander voordeel van huren: soms heb je niet altijd exact hetzelfde project. Hierdoor kan het benodigde communicatiesysteem variëren, afhankelijk van de klus die moet worden voltooid, evenals de omgeving, het benodigde personeel en veiligheidsaspecten. Het huren van communicatieapparatuur helpt ervoor te zorgen dat je communicatietool geschikt is voor het specifieke project van dat moment. Uiteindelijk is de beslissing om te kopen of te huren dus afhankelijk van jouw project. Neem gerust vrijblijvend contact op met Axitour.