Criteria van goede kluizen

kluizenensloten - kluizenVandaag de dag hebben steeds meer mensen een kluis in huis. Langzaam beginnen we met zijn allen in te zien dat het essentieel is om al onze belangrijke spullen veilig op te slaan. Waar we vroeger al onze papieren gewoon op tafel hadden liggen, bergen we deze tegenwoordig steeds beter op. Er zijn honderden kluizen op de markt, de een nog luxer dan de ander. Als consument is het daarom lastig om te bepalen wat voor kluis je precies nodig hebt, wat zijn de criteria van goede kluizen? Een goede kluis kun je herkennen aan een aantal eigenschappen:

  • Een EN certificering
  • Brandwerend
  • Elektronisch slot
  • Mogelijkheid tot verankering

Om te beginnen heeft elke goede kluis een EN certificering. Dit is een Europese norm waaraan een verzekeraar kan zien of de safe genoeg bescherming biedt tegen diefstal. Wanneer je brandkast beschikt over deze certificering weet je dus precies wat je in huis hebt. Het is belangrijk om een goede kluis uit te zoeken als je de inhoud hiervan wilt laten verzekeren. Voor een bepaald type kluis krijg je meestal maar een beperkt aantal euro’s uitgekeerd. Hoe beter de kluizen dus zijn, hoe meer je kunt laten verzekeren. Om een voorbeeld te geven: een EN 14450 S1 kluis is tot maximaal 2500 euro verzekerd. Dit wil zeggen dat je 2500 euro terug kunt krijgen op het moment dat deze toch ten prooi valt aan criminelen. Bij een EN 14450 S1 kluis ligt dit bedrag al op 5000 euro. Je kunt zo nog wel even doorgaan, het moge echter duidelijk zijn dat kluizen met een betere certificering over het algemeen veiliger zijn dan kluizen die lager in de schaal zijn ingedeeld. Ben je dus op zoek naar een goede brandkast, zorg dan dat je een model koopt met een goede EN certificering. Naast dit alles is het ook erg belangrijk dat kluizen brandwerend zijn. In principe is ieder model beschermd tegen vuur (staal brandt niet) maar de temperatuur in de kluis loopt wel op. Wanneer je data opslaat is dit gevaarlijk, de data kan smelten of onherstelbaar beschadigd raken. Sommige kluizen worden speciaal gemaakt met brandwerende eigenschappen. Deze zijn bijvoorbeeld dubbelwandig en kunnen voor langere tijd de buitentemperatuur te lijf gaan. Hiervoor zijn ook specifieke certificaten in het leven geroepen. Bekijk deze van tevoren goed en bepaal vervolgens welke kluizen jij nodig hebt!  Op kluizenensloten.nl bestel je makkelijk en snel de beste kluizen. Kijk goed naar de certificeringen, je weet dan meteen of je met een kwaliteitskluis te maken hebt!

Kluizen; sloten en verankering

Naast deze certificaten zijn er nog een aantal andere zaken die je in de gaten moet houden. De twee belangrijkste hiervan zijn de sloten en de verankering. Kluizen hebben in principe een sleutelslot of een elektronisch slot. Een sleutelslot is voor particulieren vaak lekker makkelijk. Je legt wat spullen in de kluis, legt de sleutel op een veilige plaats en je hoeft nergens meer aan te denken. Wanneer er echter belangrijke documenten in de kluis liggen of je wilt veel geld opbergen dan is dit niet meer zo ideaal. Een inbreker hoeft enkel de sleutel te vinden en gaat er vervolgens met het geld vandoor! Daarom is een model met een elektronisch slot vaak beter wanneer je duurdere voorwerpen veilig op wilt bergen. Een elektronisch slot is eenvoudig in te stellen. Ook kun je de code direct aanpassen wanneer iemand hier onverhoopt toch achterkomt. Bovendien is het mogelijk om een timer op deze kluizen te instaleren. Hiermee zorg je ervoor dat criminelen eerst een hele tijd moeten wachten voordat de deur opengaat. Vaak hebben deze hier het geduld niet voor en kiezen het hazenpad! Tot slot: verankering, een ontzettend belangrijk punt. Je kluis mag nog zo stevig zijn, nog zo brandwerend en veilig, als hij niet aan de grond vastzit nemen criminelen hem gewoon mee! De verzekering kan dan natuurlijk ook niets doen en zal je niet uitbetalen, je had de brandkast vast moeten zetten. Kluizen tot 1000 kilo moeten verplicht zijn verankerd voordat de verzekering uitbetaald. Neem geen enkel risico en zet de kluis goed vast op een bepaalde locatie in het huis. Maak het overvallers lastig, dan proberen ze het meestal niet eens! De meeste criminelen zijn op zoek naar een makkelijke prooi, maak duidelijk dat jij dit niet bent! Hopelijk heb je nu iets meer geleerd over de criteria van goede kluizen. Denk aan certificering, brandwering, het slot en aan goede verankering!

Welk type past bij mij?

Veel mensen hebben moeite met het kiezen van een specifiek model. Ze zijn bang dat ze, nadat ze een bepaald type hebben gekozen, toch iets anders hadden willen hebben. De meeste mensen weten echter wel heel goed wat ze precies op willen slaan. Wanneer je dit weet is het ook vrij eenvoudig om de juiste kluis te kiezen. Kom je er toch niet uit, dan kun je altijd contact opnemen met een expert. Op kluizenensloten.nl kun je eenvoudig contact opnemen om vraag te stellen. Je krijgt binnen enkele uren een antwoord op je vraag, je weet dan gelijk welk type je nodig hebt. Neem snel eens een kijkje op deze site voor het complete assortiment. Een kluis is een flinke investering, denk dus gerust even na over je keuze en ga niet over een nacht ijs! Voor je het weet zit je dan met meerdere kluizen waar je helemaal niets aan hebt!