Dankzij het gratis juridisch advies kan ik ‘s avonds weer lekker slapen

verweij-juristen - Gratis juridisch adviesHet zal je maar overkomen, een valse beschuldiging en een ontslag op staande voet. Je hebt geen mogelijkheid om je te verdedigen en als werknemer heb je geen poot om op te staan. Al je collega’s verdenken je of twijfelen en je reputatie is naar de maan ongeacht of je het gedaan hebt. Wat kun je immers zeggen? Je vertrekt altijd vanuit een positie van machteloosheid. De baas is immers degene die je kan ontslaan en die een beschuldiging kan uiten. Het enige wat jij kan doen is het ontkennen, maar dan nog ben je ontslagen. Dat heeft natuurlijk altijd een bepaalde impact op je omgeving. Je bent hoe dan ook iemand die is ontslagen na een beschuldiging. Het is om die reden dat ik naar Verweij Juristen ben gestapt voor een gratis juridisch advies. Ik had namelijk geen idee wat ik moest doen en ik was vooral boos. Het kon me niet zoveel schelen dat ik mijn baan had verloren, maar het idee dat mensen mij aankeken met de twijfel in hun ogen, dat deed me echt pijn. Het liefste zou ik naar de baas toe gaan en hem de huid vol schelden, maar daar bereik je natuurlijk niets mee. Dus leek het me beter om iemand te vragen die er niet emotioneel bij betrokken was. Dat bracht me bij Verweij Juristen. Het mooie van Verweij is dat je altijd bij hen terecht kunt voor een gratis advies. Dus ook al heb je niets aan een advocaat, dan kunnen zij dat aan je duidelijk maken voordat je een advocaat in de arm neemt. Het zou immers jammer zijn als je een advocaat inhuurt en die je dan betaald uitlegt dat je zijn of haar diensten niet nodig hebt. Daarom is de mogelijkheid van een gratis juridisch advies natuurlijk ideaal. Dat is dan ook de reden dat ik koos voor Verweij Juristen, want zij beiden de mogelijkheid van een gratis juridisch advies. Je kunt ook naar het juridisch loket gaan, maar dat is natuurlijk altijd een zeer algemeen advies. Daarnaast kun je na het gratis juridisch advies van de advocaat van Verweij Juristen ook direct met de desbetreffende advocaat verder. Als het gratis juridisch advies er uit bestaat om een advocaat in de arm te nemen, dan ben je immers meteen aan het juiste adres. Tevens kan de advocaat na je verhaal direct inschatten wat je kansen zijn of het zinvol is. Dit kan een medewerker aan het juridische loket natuurlijk niet inschatten. Dat maakt een gratis juridisch advies bij het juridisch loket dan ook zeer beperkt en algemeen. Het heeft altijd de strekking van een als…dan advies. Als het je echt dwars zit dan… en vervolgens moet je dan alsnog zelf beslissen of je een advocaat in de arm neemt. Als je gratis juridisch advies vergaart bij een advocaat, dan kan deze direct een plan van aanpak opstellen en je duidelijk maken wat de mogelijkheden zijn. Je krijgt dus direct veel meer handvaten en dat geeft rust. Daarnaast is het idee dat je iemand aan je zijde hebt erg goed voor je moraal.

Wat te doen met het gratis juridisch advies

Het gratis juridisch advies is natuurlijk een advies. Het kan zijn dat de advocaat zegt dat je beter niets kunt doen omdat de kosten niet opwegen tegen de voordelen. In mijn geval gaf mijn advocaat mij dan ook de keuze. Als ik de advocaat in de arm nam, dan was de kans groot dat ik zou winnen. Zodra je als werknemer tegenover je baas staat, dan vertrek je vanuit een positie van zwakte, maar als je de zaak naar de rechtbank brengt, dan is het niet meer een zaak tussen baas en werknemer, maar tussen advocaat en advocaat. De strijd wordt dus gelijkgetrokken. Gezien de baas geen enkel bewijs had en mij dus op basis van een mening had ontslagen, hoefde ik alleen maar aan te tonen dat ik onterecht zonder bewijs was ontslagen. Via het gratis juridisch advies vernam ik dus dat ik de zaak dus vrijwel zeker winnen. Aan de andere kant zou ik natuurlijk wel moeten betalen voor de diensten van de advocaat als ik de advocaat na het gratis juridisch advies in dienst zou nemen. De vraag was dus ook of ik het de moeite waard vond om mijn voor mijn reputatie te strijden of niet. Het mooie aan gratis juridisch advies is dat je een overzicht krijgt van je mogelijkheden en direct ook inzicht krijgt in de voor- en nadelen. Daarnaast laat de advocaat het niet helemaal aan jou over. Hij is immers de expert en het gratis juridisch advies bestond er dan ook uit dat hij me aanraadde om de zaak te laten rusten. Dat heb ik uiteindelijk dan ook maar gedaan en dat heeft me waarschijnlijk een hoop ellende bespaard.

Gratis juridisch advies in vele domeinen

Mijn gratis juridisch advies ging over mijn ontslag, maar je kunt bij Verweij advocaten natuurlijk ook prima terecht voor andere rechtsgebieden. Zo kun je bijvoorbeeld gratis advies inwinnen in de volgende rechtsgebieden:

  • Arbeidsrecht
  • Bestuursrecht
  • Familierecht
  • Huurrecht
  • Ondernemingsrecht
  • Sociaal zekerheidsrecht
  • Verbintenisrecht

Kortom, als je gratis juridisch advies nodig hebt in één van deze rechtsgebieden, dan ben je bij Verweij Juristen zeker aan het juiste adres. Dus als je geïnteresseerd bent aarzel dan niet om te bellen of de e-mailen.