De klantenservice van IKEA staat voor u klaar

deklantenservice - klantenservice ikeaLukt het u niet om de moeilijke plattegrondjes van IKEA-meubelen te doorgronden? Het is misschien een cliché maar de klantenservice van IKEA krijgt dagelijks vele telefoontjes over deze problematiek. Het lijkt wel alsof dit warenhuis het bewust zo moeilijk maakt. Maar niets is minder waar. De prijzen van deze meubelen kunnen zo laag gehouden worden doordat het enerzijds en masse wordt geproduceerd en anderzijds niet gemonteerd wordt geleverd. U hebt er dus nog wel wat werk van maar als doe-het-zelver is het een leuke uitdaging. Het prettige aan sommige kasten en stellingen is overigens dat ze in hoogte verstelbaar zijn en u ze snel kunt demonteren. Dat maakt een hoop producten van IKEA zeer veelzijdig. Hebt u toch vragen aan de klantenservice van IKEA omdat u onderdelen denkt te missen? Of is er een onderdeel kapot gegaan tijdens vervoer of montage en kunt u het nu niet afmaken? Neem dan contact op met de klantenservice van IKEA want zij helpen u graag bij de zoektocht naar vervangende onderdelen. Niet elke stad heeft een IKEA dus als u er naartoe gaat dan voelt het misschien als een uitje. Als u dan thuiskomt na een lange dag en er ontbreken onderdelen, dan hebt u geen zin om terug te moeten rijden. Bel daarom met de klantenservice van IKEA want ze kunnen dergelijke deeltjes naar u opsturen!

De klantenservice van IKEA is 7 dagen per week bereikbaar

Natuurlijk staat de klantenservice van IKEA niet alleen voor u klaar als u vragen hebt over de montage en de vervanging van onderdelen. Misschien wilt u er werken en bent u benieuwd of er bij de IKEA in uw buurt vacatures zijn. Of wilt u bepaalde prijzen weten, afmetingen opvragen of simpelweg weten of een product uit de catalogus leverbaar is? In al deze gevallen staat de klantenservice van IKEA voor u klaar. Op onze website, www.deklantenservice.nl, vindt u twee verschillende telefoonnummers:

  • Het telefoonnummer voor de klantenservice
  • En het nummer voor zakelijke vragen.

Elke klant heeft weer een andere vraag. Daarom zijn er bij de klantenservice van IKEA diverse afdelingen. Omdat u het hele bandje moet afluisteren en diverse nummers in moet voeren kan het lang duren voordat u eindelijk een medewerker van de klantenservice van IKEA aan de lijn krijgt. Daarom hebben we dit bandje alvast voor u afgeluisterd en uitgeschreven. Hebt u bijvoorbeeld een klacht? Dan weet u direct welke combinatie van getallen u kunt indrukken en dan wordt u direct doorverbonden met de klachtenafdeling. Datzelfde geldt onder andere voor vragen over de openingstijden, over transportorders of over de keukens.

Missen er bepaalde onderdelen van een kast? Bel hen op!

Dankzij onze service hoeft u nooit meer lang in de wachtrij te staan. Misschien is het geen slecht idee om deklantenservice.nl te bookmarken want u hebt in de toekomst vast en zeker nog wel een keer een vraag aan een groot bedrijf. Naast de IKEA hebben we van vele bedrijven in Nederland alle contactgegevens die u maar nodig hebt op een rijtje staan. Hebt u vragen over een telecomaanbieder, een verzekeraar, een bank of een supermarkt? Typ dan de naam van dat bedrijf in op de zoekbalk en kies het juiste telefoonnummer uit. We hebben van vrijwel elke klantenservice het bandje geheel uitgeschreven zodat u snel verder geholpen kunt worden. Hebt u een opmerking over de behandeling? Was het negatief of positief? Dan kunt u deze service beoordelen door een aantal sterren te geven. Anderen hebben hier baat bij want dan weten ze of het überhaupt de moeite waard is om deze klantenservice te contacteren.