De schoonmaakster bleek de uitkomst voor ons huishouden

Mijn ouders werden er helemaal gek van. De ouders van mijn vriendin iets minder, want die hebben een wat lagere standaard wanneer het gaat om het opruimen van hun huis. Ik moet echter wel zeggen dat ze gelijk hadden. Ons huis was in de meeste gevallen een complete puinzooi. Alleen voor verjaardagen ruimden we op, totdat we besloten dat het makkelijker was om de verjaardagen buiten de deur te vieren. Het is technisch gezien niet zo dat we geen tijd hadden om op te ruimen. Goed, ik werkte lange dagen en ook mijn vriendin was niet veel thuis. Het had gewoon nooit onze prioriteit wanneer we ’s avonds thuiskwamen of de weekenden vrij waren. Dat is niet altijd zo geweest trouwens. Toen ik nog alleen woonde, was het huis altijd helemaal opgeruimd – maar toen werkte ik ook nog niet zoveel. Mijn moeder kwam op een gegeven moment langs en vertelde dat ze een goede website voor me gevonden had en stuurde me de link via mijn mobiel: https://iemand.nl/schoonmaakster, de website om een schoonmaakster te vinden. Ik had er nog nooit aan gedacht om een schoonmaakster in te schakelen, maar mijn moeder vertelde me dat zij dit ook hadden gedaan toen mijn broer en ik geboren werden. Omdat hun prioriteiten toen ook even ergens anders lagen dan bij het huishouden.

Een huis presenteren aan een schoonmaakster

We hebben direct een schoonmaakster besteld en toen we dat gedaan hadden, ben ik zelf druk aan het schoonmaken gegaan. Dat klinkt misschien wat vreemd, maar hoe zou jij het vinden om een puinzooi te presenteren aan een schoonmaakster? Ik geneerde me en besloot daarom goed en grondig schoon te maken zodat de schoonmaakster met een schone lei zou kunnen beginnen. Toen de schoonmaakster de eerste keer bij ons geweest was, zagen we direct de voordelen:

  • Zeer betaalbaar;
  • Bijzonder vriendelijk;
  • Alles vakkundig schoongemaakt.

Het gaat niet alleen om het gemak. Het gaat er vooral om dat wij kunnen doen waar wij goed in zijn op de momenten dat onze bazen ons nodig hebben. Tegelijkertijd moet ik toegeven dat de kwaliteit van het werk van de schoonmaakster gewoon vele malen beter is dan het werk dat ik verricht heb in de aanloop naar het eerste bezoek. Ze heeft letterlijk alles opnieuw gedaan wat ik gedaan had en toen bleek dus dat alle deurknoppen wel kunnen glimmen en de plinten wel wit kunnen zijn.

Aan de slag met iemand die schoonmaakt

Ik had nooit gedacht aan het inschakelen van Iemand die ons huis schoonmaakt. Zeker niet iemand die het huis schoonmaakt wanneer wij er niet zijn. Mijn moeder gaf me echter twee opties: ik zou iemand inschakelen óf zij zou het gaan doen. Dat laatste wilde ik al helemaal niet, dus werd het een schoonmaakster. Het is ons bijzonder goed bevallen. Wanneer we nu uit het werk komen, hebben we een schoon huis dat lekker ruikt, is de was gedaan en is alle afwas weggewerkt. Het leuke is dat het motiverend werkt. Hebben we ’s morgens nog vijf minuten over voordat we naar het werk moeten, dan ruimen we nog even snel de tafel af en doen we de afwas. Er staat dan immers toch geen afwas meer, dus is het makkelijker om zelf aan de slag te gaan. Tegen alle mensen die nog twijfelen zou ik willen zeggen dat het echt een goede keuze is en dat de kosten echt ontzettend meevallen. Ik had daarnaast nooit durven denken dat iemand zo snel een huis zo goed schoon kan krijgen, want dit was mij in geen jaren gelukt. Lees meer…