Door wie laat je een explanimation maken?

Een explanimation maken, bijvoorbeeld via Donker Media, kan je bedrijf helpen met het vinden van nieuwe klanten. Een explanimation is een ander woord voor animatiefilmpje. Het is de samenvoeging van de woorden explanation en animation. Het betreft namelijk een animatiefilmpje dat uitleg verschaft, over welk onderwerp dan ook. Je kunt dit soort filmpjes inzetten op allerlei manieren, maar de meeste bedrijven plaatsen ze op hun website. Ze gebruiken ze om (potentiële) klanten uitleg te geven over bijvoorbeeld:

  • Hun werkwijze
  • Hoe hun product werkt
  • Waarom een klant voor hen zou moeten kiezen

Zeker bij het uitleggen van de werking van een bepaald product is het een slim idee om een explanimation te maken. Het zit namelijk zo: Mensen zijn over het algemeen lui. En als ze de keuze hebben tussen een het lezen van een schriftelijke handleiding en simpelweg naar een filmpje kijken, dan kiezen ze natuurlijk voor de tweede optie. Daarbij kunnen ze gewoon achterover leunen en de uitleg tot hun laten komen zonder er iets voor te hoeven doen. Hetzelfde geldt voor als je potentiële klanten graag wilt laten zien wat je voor ze kunt betekenen. Als je een filmpje op je website hebt staan die dat laat zien kunnen mensen dus met één druk op de knop bekijken. De drempel om dat te doen is vele malen lager dan de drempel om een hele website vol tekst en stilstaande beelden te bekijken. Een explanimation maken kan je dus helpen om die klant sneller en effectiever te bereiken, doordat de combinatie van bewegend beeld, tekst en geluid de makkelijkste manier is om een boodschap over te brengen.

Een goede explanimation maken

Als je op zoek bent naar een bedrijf dat een explanimation kan maken kun je eens kijken op de website van Donker Media. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het maken van animaties, en heeft een zeer uitgebreid portfolio vol animatiefilmpjes die ze eerder voor klanten maakten. Daarin kun je precies zien wat ze voor je zouden kunnen betekenen. Zit er bijvoorbeeld een filmpje bij dat je qua stijl erg aanspreekt, dan kun je deze gebruiken als referentie voor jou eigen filmpje. Een explanimation maken kan op verschillende manieren. Welke je kiest hangt voornamelijk af van je budget en hoe ingewikkeld de over te brengen boodschap is. Je kunt namelijk al voor een hele klein budget een heel simpel filmpje laten maken. Deze heeft weinig details, en de poppetjes bewegen minder vloeiend, maar in principe kan het toch prima voor je werken. Heb je meer geld beschikbaar, dan kun je een veel gedetailleerder filmpje laten maken.

2D of 3D animatie laten maken

Bij Donker Media kun je zowel terecht om een 2D of 3D explanimation te maken. Welke je kiest hangt af van je budget, maar ook weer van hoe uitgebreid je boodschap is. Alle filmpjes worden altijd afgeleverd inclusief bewegende beelden en geluid. Je kunt ervoor kiezen iets zelf in te spreken of dit te laten doen door een professional van Donker Media. Een explanimation maken gebeurt altijd aan de hand van uitgebreid overleg, zodat het resultaat altijd precies is wat je ervan verwachtte. Bij Donker Media ben je aan het juiste adres voor een kwalitatief goed animatiefilmpje, met welk doeleinde dan ook!

https://donkermedia.nl/explanimation/