E-liquid

Jarenlang heb ik sigaretten gerookt, maar een paar maanden geleden heb ik de knop omgedraaid en ben ik overgestapt op het gebruik van een e-sigaret met e-liquid. Natuurlijk wist ik al jaren dat het een erg ongezonde hobby was die ik had, de verhalen over de schadelijke effecten op de gezondheid zijn aan mij echt niet voorbij gegaan. Maar het blijft toch een verslaving en het bleek voor mij erg lastig om hier vanaf te komen. Soms hoor je verhalen van mensen die het lukt om gewoon in één keer te stoppen, maar bij mij is dit nooit het geval geweest. Pas nu ik e-liquid en een elektrische sigaret gebruik, is het me gelukt om de tabak echt te laten staan en daar ben ik heel erg blij mee! Ik heb de afgelopen jaren verschillende stoppogingen ondernomen, omdat ik toch echt van de verslaving af wilde komen. Maar het liep iedere keer weer mis. Deels omdat het zo’n sterke gewoonte is, je wilt gewoon iets in je handen hebben op bepaalde momenten, je wilt gewoon even roken op een bepaald moment van de dag. Bovendien ben je natuurlijk sterk verslaafd aan de nicotine die er in zit. Nicotinepleisters heb ik geprobeerd, maar hielpen bij mij niets. E-liquid met nicotine gebruiken bleek voor mij echter de oplossing!

Gezonder door e-liquid

Wat veel mensen niet weten, is hoe het dampen, zoals het elektrisch roken genoemd wordt, werkt. Je koopt eerst het apparaat, de e-sigaret, en daar koop je dan e-liquid bij. Die vloeistof wordt in het apparaatje verwarmd en de damp adem je vervolgens in. Dit is dus een heel ander proces dan wanneer je tabak gebruikt, dan steek je immers de tabak in brandt en de rook die daarbij vrijkomt adem je in. Hier zitten allerlei schadelijke stoffen in, nog even afgezien van het feit dat rook in je longen natuurlijk hoe dan ook niet gezond is. Het verdampen van e-liquid is dan toch echt vele malen minder schadelijk voor je lijf, sterker nog, er komt nauwelijks een schadelijke stof bij vrij. Ik merkte zelf dit effect al snel. Mijn longen gingen gewoon schoner aanvoelen en ik had weer meer lucht als ik aan het sporten ging, ook dat was heel erg prettig om te merken. Met andere woorden, ik ben nog iedere dag blij dat ik de overstap gemaakt heb. En dat het nu gelukt is om de tabak te laten staan, heeft te maken met het feit dat ik e-liquid gebruik waar nicotine aan toegevoegd is.

Verschillende nicotinegehaltes

Ook dat is iets wat veel mensen niet weten over e-liquid, namelijk dat deze met en zonder nicotine te krijgen is en dat er ook verschil bestaat in het nicotinegehalte. Zelf ben ik met een vrij sterke variant begonnen, omdat ik altijd veel rookte en dus veel nicotine gewend was binnen te krijgen. Dit heb ik echter al wel wat weten af te bouwen en ik hoop dat ik op een dag ook gewoon e-liquid zonder deze stof kan gaan gebruiken! Iets anders wat veel mensen niet weten, is dat deze liquids in veel verschillende smaken te krijgen zijn. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan gewoon tabakssmaak, maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld:

  • menthol
  • koffie
  • fruitsmaken
  • dranksmaken

Zo zijn er dus heel veel mogelijkheden en als je wilt kun je dus volop variëren. Ik koop mijn e-liquid altijd bij E-liquidwinkel, via E-liquidwinkel.nl, omdat zij enkel Europese merken verkopen die aan strenge veiligheidseisen moeten voldoen. Zo weet ik zeker dat ik een veilig product gebruik, dat geen schade aan mijn lichaam zal brengen!