Een BHV cursus in Almelo, is dat verplicht?

Bedrijfshulpverlening, iets wat verplicht is volgens de Arbowet. Binnen een bedrijf moeten een bepaald aantal bedrijfshulpverleners rondlopen, dit moet ervoor zorgen dat er bij calamiteiten onnodige (letsel)schade voorkomen kan worden. Denk hierbij aan ongevallen op de werkvloer, maar ook aan bijvoorbeeld brand. In de regio Twente kan je op BHV cursus in Almelo. Het voordeel van de BHV cursus in Almelo is dat ze niet alleen de standaard werknemers opleiden tot Bhv’ers maar dat ze daarnaast ook de meer gespecialiseerde opleiding aanbieden voor ploegleiders en BHV coördinators. Maar er worden ook workshops aangeboden over brandgedrag en brandontwikkeling, deze workshops worden onder andere door de brandweerkorpsen in de regio en diverse BHV organisaties gevolgd. Laat jouw baas je je BHV weer herhalen? Dan zal je er geen probleem mee hebben om je BHV cursus in Almelo op te frissen. Ga je voor het eerst op cursus? Dan zal je een certificaat met pasje krijgen, die zonder herhaling een jaar geldig zijn. Je zal je cursus dus regelmatig moeten blijven herhalen wil je een geldig BHV diploma in handen houden. Tijdens een herhalingscursus zal de algemene kennis nog een keer aangehaald worden en worden tevens nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd. De kans is groot dat Annie weer uit de kast komt, omdat er op het gebied van reanimatie vernieuwingen zijn. Of dat er bij de brandoefeningen veranderingen doorgevoerd zijn, die je ook moet kennen.

BHV cursus in Almelo volgen

Wanneer je door je baas naar een BHV cursus in Almelo gestuurd wordt, kan je het volgende verwachten een cursus verdeeld over vier dagdelen, twee voor het Eerste Hulp gedeelte en twee voor de brandbestrijding en ontruiming. Wanneer je de cursus volgt, dat is in overleg met je werkgever. In de meeste gevallen kan deze tijdens werkuren gevolgd worden. In veel gevallen krijg je op locatie een lunch aangeboden en is er koffie en thee te drinken. Je zult tijdens BHV cursus in Almelo les krijgen in de volgende zaken;

  • Eerste hulp bij ongevallen – inclusief AED bediening
  • Het evacueren van een bedrijf bij noodsituaties
  • Omgaan en het alarmeren van de nooddiensten
  • Het omgaan met brand; het beperken en bestrijden van het vuur, en het beperken/voorkomen van ongevallen.

Mocht je in het bezit zijn van een rijks diploma brandwacht of manschap is er mogelijkheid om vrijstelling aan te vragen voor het onderdeel brand. Als je in bezit bent van een geldig EHBO diploma is het eveneens mogelijk om vrijstelling te krijgen voor de eerste hulp module van de BHV cursus in Almelo. Als je de cursus succesvol doorloopt, dan zal je een pas krijgen van het NIBHV alsmede een diploma, deze zijn één jaar geldig en zullen dus jaarlijks herhaald moeten worden.

Een herhalingscursus

Wanneer je op herhaling gaat voor je BHV cursus in Almelo, zal je hiervoor geen vier dagdelen hoeven uittrekken. De herhaling is enkel om je geheugen op te frissen en om nieuwe dingen te leren. En het is een feit dat oefening kunst baart, dus hoe vaker je in aanraking komt met brandveiligheid of eerste hulp, hoe beter het in je geheugen blijft zitten. Aangezien het aannemelijk en niet wenselijk is dat je op de werkvloer te maken krijgt met veel calamiteiten, is het belangrijk om je BHV cursus in Almelo jaarlijks te herhalen. Bij Mervox veiligheidstrainingen (mervox.nl) kan je je BHV cursus zowel volgen als herhalen. Daarnaast bieden ze binnen Twente meerdere cursuslocaties aan. Mocht Almelo niet gunstig voor je zijn, dan kan je via hun website eenvoudig kijken naar een andere locatie in Twente.