Een gaslek in huis, hoe herkent u dit?

Een gaslek in huis, u moet er natuurlijk niet aan denken! Er gaan vele horrorverhalen rond op het internet en misschien kent u mensen die weleens een gaslek in huis hebben meegemaakt. Toch vallen de risico’s aanzienlijk mee als u weet hoe u dit kunt voorkomen. Als u daarnaast leert om een gaslek in huis op te merken en weet wat u hier vervolgens aan kunt doen, dan zal u zelfs tijdens een dergelijk noodgeval zelf het probleem kunnen oplossen. Het is dan wel verstandig om bijvoorbeeld deze tekst even door te nemen. Wilt u alles nog eens rustig nalezen of wilt u graag dat professionals langs komen om een gaslek in huis vroegtijdig te detecteren? Dan kunt u gaslekcheck.nl het beste direct toevoegen aan uw favoriete websites. U kunt namelijk via deze website een gaslekcheck aanvragen. Dat doet u door uw adres- en contactgegevens op te geven in het formulier dat u op de landingspagina aantreft. We laten het u vervolgens direct weten of we op de door u aangegeven data langs kunnen komen. Wij garanderen overigens een landelijke dekking als het gaat om het vinden van een gaslek in huis. U kunt ons ook direct opbellen. Omdat we in heel Nederland werken begrijpt u waarschijnlijk wel dat we diverse vestigingen in dit land hebben. Op onze site kunt u dan ook direct telefonisch contact opnemen met één van deze locaties. Zo vindt u ons onder andere in:

  • Amersfoort,
  • Breda,
  • En in Utrecht.

Hoe kunt u het beste de gaslucht in huis verwijderen?

De enige manier om als huiseigenaar een gaslucht in huis op te merken is door dit te ruiken. De gasleverancier voegt namelijk een geur toe aan het reukloze aardgas zodat u het direct opmerkt als u bijvoorbeeld een kraan van uw fornuis te lang open hebt staan. Let er daarom altijd op dat u de knoppen goed uitdraait nadat u het avondeten hebt gekookt. Want als u eenmaal gaslucht in huis hebt, dan levert dit een levensgevaarlijke situatie op. Wat moet u dan doen? Draai direct de gaskraan dicht en open alle ramen en deuren zodat het gas kan oplossen en verdwijnen. Ook is het misschien verstandig om een nooddienst te bellen als u bijvoorbeeld een hele nacht een kraan open hebt laten staan. Het spreekt voor zich dat u moet oppassen met elektriciteit, kaarsen en aanstekers. Maar een gaslucht in huis voorkomen is beter dan genezen. En dat is waar wij om de hoek kijken. Want onze inspecteurs kunnen op andere manieren dan de neus een gaslek in huis detecteren.

  • We hebben meters waar we de hoeveelheid gas in de lucht mee kunnen meten en waarmee we de staat van de gasleidingen kunnen bekijken.
  • Bij een kapotte leiding kunnen we direct reparaties uitvoeren.
  • Ook de veiligheidsklep van uw apparatuur wordt getest en eventueel vervangen.

Nog vragen? Neem dan contact met ons op

Dankzij onze proactieve inspectie zult u weer jaren zonder gevaar kunnen koken op gas. Het is misschien een goed gegeven dat deze gevaarlijke bron langzaam maar zeker verdwijnt uit de keuken en de centrale verwarming van huishoudens in Nederland. De gaskraan zal vermoedelijk uiteindelijk dichtgedraaid worden zodat de aardbevingen in Groningen hopelijk stabiliseren en ophouden. Maar dat duurt nog vele decennia. Tot die tijd is het slim om zo nu en dan uw gasleidingen te laten controleren door de specialisten van Gaslekcheck. Wij staan op maandag tot en met vrijdag van 8 uur in de ochtend tot 5 uur ’s middags voor u klaar. Ook in de avond kunnen we langskomen maar daarvoor geldt wel een toeslag.