Een goed cijfer voor wiskunde bereik je door wiskunde te oefenen

wiskunde oefenen

Wiskunde is voor veel mensen gelijk aan het ergste kwaad. Er zijn mensen die blij worden van wiskunde, maar dat komt omdat de leden van deze (kleine) groep mensen allemaal beschikken over een wiskundeknobbel. Met een dergelijke knobbel zien alle wiskundige problemen er oplosbaar uit. Waar iemand anders alleen één grote chaos aan getallen op het bord ziet, zien zij logische verbindingen en redelijke cijfers. Je zou denken dat het niet echt eerlijk verdeeld is, maar mensen met een wiskundeknobbel zijn op hun beurt vaak weer slecht in taal. Als je slecht bent in wiskunde, dan is dat niet per se iets waar je helemaal niets aan kunt doen. Vaak zijn mensen op school namelijk slecht in wiskunde omdat de stof op een saaie manier wordt overgebracht. De geest ontwikkelt dan een soort weerstand. Als je sowieso al moeite hebt met wiskunde, dan is het natuurlijk noodzakelijk dat iemand het goed uitlegt en ook op een leuke manier overbrengt. Vaak merk je het verschil zelf als je op de middelbare school zit, want je hebt dan vaak te maken met verschillende wiskunde leraren. Het is dan ook jammer wanneer je eerst een goede leraar hebt en je dus goed mee kunt komen, maar later opeens een slechte leraar krijgt en niets meer van de stof begrijpt. Als je merkt dat je niet mee kunt komen, dan is het verstandig om niet bij de pakken neer te gaan zitten. Mensen denken vaak dat ze slecht zijn in wiskunde en dat ze er niets aan kunnen veranderen en het dus ook nooit zullen snappen. Dit is een vorm van defaitisme en daar moet je altijd mee oppassen. Wat je beter kunt doen is de wiskunde oefenen. Als je slecht bent in wiskunde, dan betekent dat vooral dat je meer moeite moet doen om het te snappen. Het betekent echter zeker niet dat je het nooit kunt snappen. Door wiskunde te oefenen kun je dus een heel eind komen. Maar ook als je wiskunde gaat oefenen is het wederom belangrijk dat de oefeningen op een leuke manier worden aangeboden. Alleen dan zal je het oppikken en alleen dan heb je echt profijt van extra wiskunde oefeningen. Daarom kun je het beste wiskunde oefenen via de website van slimleren.nl.

Wiskunde oefenen op een leuke productieve manier

Het gaat er bij wiskunde oefenen om dat je de student het gevoel geeft dat hij of zij vooruitgang boekt. Daarnaast moet je de oefeningen leuk maken, zodat de leerling gemotiveerd is en blijft om de oefeningen te maken.  Zolang de leerling uitgedaagd wordt en de oefeningen ook echt op kan lossen, dan is wiskunde oefenen leuk. Als het echter alleen maar dezelfde oefeningen zijn en als een leerling constant tegen dezelfde problemen aanloopt, dan zal hij of zij natuurlijk al vrij snel afhaken. Daarom zorgt slimleren.nl ervoor dat leerlingen op een leuke manier wiskunde kunnen oefenen. De oefeningen zijn leuk, er is voldoende variatie en de voortgang wordt goed in de gaten gehouden. Op deze manier weet de student te allen tijde waar hij of zij staat en wat er nog nodig is.

Slimleren voor verschillende bijlessen

Je kunt wiskunde oefenen via slimleren voor de brugklas tot en met klas 4 van de middelbare school. Maar je kunt ook andere vakken leren. Zo kun je bij slimleren.nl ook terecht voor:

  • (bij)lessen Nederlands
  • Lessen Engels
  • Lessen rekenen

Je kunt alle lessen via slimleren.nl gratis uitproberen. Op deze manier krijg je een idee van hoe de lessen eruit zien en wat je zoal kunt verwachten.