Een lean training voor een sneller resultaat?

Ben jij werkzaam binnen een organisatie, drijf jij een onderneming of ben je een teamleider of manager met een aantal werknemers onder je hoede waar jij leiding aan moet geven? Ben je op zoek naar meer efficiëntie en lagere kosten, maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? Dan is de lean training van Q-Consult Progress Partners misschien wel iets voor jou! Bij deze training ligt de focus binnen een organisatie op de snelheid, de efficiëntie, en dan vooral het reduceren van verspilling. Binnen een organisatie is het belangrijkste doel waarde creëren voor de klant. Zo trek je nieuwe klanten aan en behoud je je huidige klantenkring. Dit doe je het liefst met zo min mogelijk inspanningen. Dat is precies waar de lean training van Q-Consult op inspeelt. Met deze training schrap  je het overtollige, de verspilling, waardoor je je kunt richten op het noodzakelijke voor het beste resultaat. 

In dit artikel zal ik vertellen wat een lean training is en waarom dit zo nuttig kan zijn. 

Wat is een lean training?

Door het volgen van een lean training leg je voor jezelf de focus op snelheid binnen een organisatie en het verminderen van verspilling. Op de lange termijn zal dit in je voordeel werken voor zowel jezelf als de organisatie waar jij werkzaam bent en de andere medewerkers. De kwaliteit van je organisatie neemt toe, de doorlooptijden worden korter en de kosten zullen worden gereduceerd. Kortom, efficiëntie en kwaliteit staan bij de lean training van Q-Consult Progress Partners voorop. Dit is gunstig voor de klant en zo creëer je tegelijkertijd meer betrokkenheid van de medewerkers bij de organisatie. Zodra dit alles verbetert, zal dus ook de winst van jouw organisatie of bedrijf als logisch gevolg toenemen. De lean training wordt gegeven met de methode van Six Sigma. In combinatie met Lean is de methode van Six Sigma sneller en eenvoudiger te leren en toe te passen. 

De voordelen van Q-Consult Progress Partners bij een lean training:

  • Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal
  • De training wordt met plezier gegeven op een persoonlijk en betrokken manier
  • Er worden duidelijke afspraken gemaakt met heldere verwachtingen
  • De aanpak is flexibel en praktijkgericht met oog op jouw persoonlijke situatie
  • Er wordt samengewerkt voor het beste resultaat
  • De communicatie verloopt open, eerlijk en direct
  • QCPP.nl

Hoe gaat de training in zijn werk?

Als je besluit om een lean training te volgen bij Q-Consult Progress Partners zul je beginnen met het kennismaken met het theoretische kader van Lean en de handvatten die je kunt hanteren om deze principes op de werkvloer toe te kunnen passen. Deze principes zijn dus snelheid en het reduceren van verspilling binnen een organisatie. Je maakt deze principes jezelf eigen door de vele uitgebreide voorbeelden uit de praktijk die tijdens de training aan bod komen. Zo wordt je klaargestoomd voor het toepassen van Lean binnen jouw specifieke organisatie en daarnaast ben je in staat om ook binnen andere organisaties en bedrijven jouw kennis toe te passen. De Lean methode is afgeleid van het Japanse automerk Toyota. Deze onderneming had als filosofie dat alle bedrijfsprocessen alleen maar bruikbaar zijn als de klant ervoor wil betalen. Al het andere valt onder verspilling. Dit is het principe waarop de hele training is gebaseerd. 

Ben jij dus klaar voor een uitdaging en wil jij meer uit jezelf en jouw organisatie halen? Volg dan de lean training bij Q-Consult!