Een tof zomerkamp voor kinderen

Je kind op een zomerkamp sturen is super goed voor diens ontwikkeling. Kinderen leren allerlei vaardigheden tijdens zo’n kamp en ontwikkelen zich heel vrij doordat hun ouders niet aanwezig zijn. Al vanaf een jaar of vijf kun je je kind op kamp sturen in de zomer, en een van de websites waar je dat kunt boeken is zomerkamp.com. Dit is een initiatief van Club Adventure, en zoals je al verwacht zitten er dus ook allerlei avontuurlijke opties voor kinderen tussen. Op hun website staan alle kampen, welke ingedeeld zijn in leeftijdscategorieën. Stuur je kind bijvoorbeeld op:

  • Game & reality kamp
  • Survival- of bushcraft kamp
  • watersport- of surfkamp

Al deze opties zijn als zomerkamp te boeken voor kinderen in diverse leeftijdscategorieën, het survivalkamp bijvoorbeeld. Deze wordt georganiseerd door Club Adventure, in een super mooie locatie in Overasselt. Dit ligt vlakbij Nijmegen. Je dient er zelf zorg voor te dragen dat de kinderen op de locatie komen, ze worden dus niet opgehaald. Eventueel kan men wel in overleg de kinderen van het dichtstbijzijnde treinstation halen. Als ze zelfstandig genoeg zijn en de route die ze per trein af moeten leggen is niet moeilijk, dan kun je ze dus ook op de trein zetten als je zelf echt niet in de mogelijkheid bent om te te brengen en op te halen.

Een zomerkamp middenin de natuur

Het bushcraft kamp van Club Adventure vindt plaats middenin de bossen van Overasselt. Dit betreft een hele groene omgeving, waar kinderen vaak helemaal tot rust komen. Dit klinkt een beetje tegenstrijdig door alle activiteiten die ze ondernemen, maar de natuur heeft werkelijk een mooi effect op kinderen. Dat is tevens de reden dat veel ouders besluiten hun kind op een zomerkamp te sturen. Bovendien gaan ze er actief aan de slag met allerlei toffe activiteiten, leren ze nieuwe vriendjes en vriendinnetjes kennen en bovendien zelfstandig beslissingen maken. Ouders merken vaak dat hun kind een veel wijzere indruk maakt nadat hij/zij op een zomerkamp van Club Adventure is geweest, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Een hele week zonder je ouders is namelijk super goed voor hun ontwikkeling, en ze leren dat ze dus ook in hun eentje, en met vreemden een leuke tijd kunnen hebben. 

Activiteiten tijdens het bushcraft kamp

Als uw zoon of dochter een echte rauwdouwer is, is het bushcraft kamp echt iets voor hem/haar. Tijdens dit kamp in de natuur gaan ze namelijk de bossen in, een vlot bouwen, zelf hun eigen ontbijt bereiden en een tent opzetten. Ook wordt er natuurlijk een vuurtje gestookt en mogen ze uiteraard veel later dan normaal gesproken naar bed toe, waardoor ze tijdens het kampvuur de zonsondergang kunnen zien. Dit geeft een super avontuurlijk gevoel bij kinderen, en maakt een zomerkamp tot een onvergetelijke ervaring. Na terugkomst thuis hebben veel kinderen het al over wat ze het jaar daarna zouden willen doen en waar ze allemaal vriendjes en vriendinnetjes hebben gemaakt. Kortom, als je je kind een onvergetelijke en bovendien hele leerzame ervaring cadeau wilt doen, denk dan eens aan een zomerkamp van Club Adventure. Dat vergeten ze vast nooit meer!