Een wespennest verwijderen, weet waaraan je begint!

Net wanneer je je helemaal geïnstalleerd hebt voor een lekker middagje in de zon, zie je het ineens zitten: een wespennest! Dat meen je toch niet! Met zo’n wespennest in de buurt kun je je rust wel vergeten. De wespen moeten weg, dus iemand moet vandaag nog dat wespennest verwijderen. Kan ik dat eigenlijk zelf zo’n wespennest verwijderen?

Actieve wespen

Een wespennest verwijderen kan je het beste laten doen! Zeker als er nog actieve wespen in het wespennest zitten. Als het wespennest niet meer actief is, kan je het wespennest verwijderen in principe zelf. Je moet dit wel echt zeker weten, want een wespennest verwijderen is niet zonder risico’s. Wees voorzichtig, observeer zorgvuldig en luister goed. Zie en hoor je een lange tijd niets, dan kun je het wespennest verwijderen.

Wist je dat een wespennest maar één jaar wordt gebruikt?

Ieder voorjaar gaat de koningin van de wespenkolonie op zoek naar een nieuwe plek om een wespennest te bouwen. Het wespennest van het voorgaande jaar wordt opnieuw gebruikt na de winter. Een wespennest verwijderen hoeft dus niet per sé. Iedere nieuwe generatie bouwt weer een eigen nest op een andere plek. Het is natuurlijk wel mogelijk dat er op diezelfde plek een nieuw nest wordt gebouwd.

Een oud wespennest verwijderen

Wil je het wespennest verwijderen, omdat het bijvoorbeeld in de weg zit? Als het wespennest al een jaar oud is, kan je zelf het wespennest verwijderen zonder risico. Zo’n wespennest zit vaak verweven om houtwerk, dus het beste snijd je het los met een mes. Nadat je het wespennest verwijdert hebt, mag je het gewoon bij het afval gooien. Toch moet je het eerst eens goed bekijken, want een wespennest heeft echt een heel bijzondere structuur!

Schakel een wespenbestrijder in

Als je het idee hebt dat er nog wespen in het wespennest zitten, onderneem dan vooral zelf geen actie. Neem contact op met een vakkundige wespenbestrijder. Een
specialist in wespenbestrijding ziet door jarenlange ervaring direct of er activiteit in het wespennest is. Met zijn kennis, kunde en middelen bestrijdt de wespenspecialist binnen no-time het wespennest. Daarna mag je het wespennest verwijderen, ondanks dat dit wespennest geen overlast meer zal geven.