Effectief afvallen met behulp van de juiste begeleiding

Als je wilt afvallen, dan is het belangrijk dat je dit vanaf het begin serieus aanpakt. Halve maatregelen leiden nergens toe. Vaak willen mensen een paar kilo’s kwijt en dus beginnen ze zonder meer minder te eten. Dit kan redelijk effectief zijn op de korte termijn, maar het is zeker niet gezond en op de lange termijn heb je er niets aan. Als je gewicht wilt verliezen, dan moet je je eigenlijk een beetje verdiepen in je eigen lichaam en je eetgewoonten. Het is namelijk niet zonder meer een kwestie van minder eten. Het gaat er vooral om dat je de juiste voedingsmiddelen eet en dat je gestructureerd eet. Kennis over voeding is dus noodzakelijk als je echt serieus bent en graag op een blijvende manier wil afvallen. Als je van de één op de andere dag opeens start met lijnen, dan komt deze keuze vaak voort uit een impuls. Maar als je niet eerst een plan van aanpak opstelt en als het ware een duidelijk stappenplan opstelt, dan zal je zien dat je heel snel weer terugvalt in je oude routines. Het is vergelijkbaar met sporten. Als je opeens besluit om naar de sportschool te gaan, dan heb je in het begin natuurlijk veel energie en ben je gemotiveerd om te gaan sporten. Maar als je geen doelen hebt, en als je niet een plan opstelt om gericht aan de slag te gaan met afvallen of spieren kweken, dan verdwijnt die motivatie heel snel. Je hebt structuur nodig. Je moet bijvoorbeeld in ieder geval 3 keer per week naar de sportschool en als je in de sportschool bent, dan moet je een idee hebben wat je daar wilt doen. Doelen helpen ook, want deze doelen zorgen ervoor dat je gemotiveerd blijft, omdat je dan ergens naartoe werkt. Zo is het dus ook met afvallen en vaak moet je een dieet combineren met sporten. Dus in die zin is het goed om zowel je dieet als je sportschema in één groot plan samen te voegen. Zet voor jezelf een doel door bijvoorbeeld een streefgewicht vast te stellen. Kijk vervolgens ook goed hoeveel je elke week afvalt, zodat je de voortgang kunt gebruiken om je motivatie intact te houden. Natuurlijk is het lastig om dit allemaal zelf te doen. Je kunt wel wat begeleiding gebruiken. Daarom kun je bijvoorbeeld kiezen voor Afvallen met Nederland. Dit is de titel van een boek dat jou kan helpen om effectief af te vallen.

Afvallen met Nederland: afvallen in 4 fases

Het gaat er bij een dieet niet alleen om dat je zo snel mogelijk afvalt. Je wilt immers na je dieet ook op gewicht blijven. Daarom kun je met behulp van Afvallen met Nederland heel effectief afvallen, want je volgt 4 fases die er op gericht zijn om je hele mindset met betrekking tot voeding en gezondheid te veranderen. Deze verandering zorgt ervoor dat je na het dieet niet snel meer zult aankomen. De 4 fases zijn:

  • Eetpatroon
  • Afvallen
  • Levensstijl
  • Stabiliteit

Het is niet zo dat je deze fases in een vaste volgorde afwerkt. Je eetpatroon en afvallen zijn twee fases die vaak samenvallen. Maar je eetpatroon is na je dieet, als je dus niet meer hoeft af te vallen, ook nog steeds belangrijk. Dat geldt ook voor levensstijl en stabiliteit.

Bestel het boek online via afvallenmetnederland.nl

Kun je dus wel wat hulp gebruiken en wil je echt serieus aan de slag om je gewicht weer op pijl te brengen? Dan kun je het boek heel gemakkelijk online bestellen via de deze website.