Frans boomschors voor een kindvriendelijke tuin

Onlangs zijn mijn nieuwe vriend en ik gaan samenwonen in een nieuw huis. We hebben beide ons eigen huis verkocht en samen een nieuw huis gekocht waar we samen met zijn kinderen zijn gaan wonen. Mijn vriend heeft eerder een relatie gehad en uit die relatie heeft hij een tweeling van vijf jaar oud overgehouden. De kinderen zijn aan hem toegewezen en wonen hoofdzakelijk bij ons in ons nieuwe huis. We vonden het dus belangrijk dat we bij ons huis een kindvriendelijke tuin zouden hebben en daarom ben ik aan de gang gegaan om de tuin een nieuwe inrichting te geven. Ik heb er daarom voor gekozen om op verschillende plekken frans boomschors te gebruiken. Ik heb frans boomschors ontdekt bij één van de ouders van een klasgenootje van de kinderen. Zij hebben ook frans boomschors gebruikt in de tuin en dat hebben ze met name gedaan voor de veiligheid en het kindvriendelijke karakter. Daarnaast wisten ze me te vertellen dat het frans boomschors ook heel eenvoudig is in onderhoud en dat de aanschaf niet eens heel duur is. Je kunt het gemakkelijk online bestellen via www.boomschors.nl en daar ben ik dan ook naar toe gegaan om het frans boomschors zelf aan te schaffen.

Ik heb het frans boomschors online besteld

Op Boomschors.nl kun je verschillende soorten frans boomschors vinden. Dit wil zeggen dat het boomschors van fijn naar grof verkrijgbaar is. De hoeveelheden staan er op de website bij en alle prijzen zijn erbij vermeld, dus ik hoefde alleen maar te bedenken hoeveel boomschors ik uiteindelijk nodig zou hebben. Ik heb zelf geen groene vingers en mijn vriend is zelfs veel te druk om in de tuin te werken, dus ik was geneigd om de hele tuin maar met frans boomschors te laten volstorten. Dat heb ik natuurlijk niet gedaan. Toch heb ik uiteindelijk best veel boomschors besteld. We wonen in een dorp op de Veluwe en de ondergrond is bosgrond. Het boomschors pas hier heel goed bij en in de voortuin heb ik het boomschors dan ook gebruikt rondom alle:

  • Coniferen
  • Dennenbomen
  • Taxussen

Ik heb daarbij onder het boomschors antiworteldoek gebruikt, zodat ik zo goed als nooit meer naar die tuin hoef om te kijken. Dat scheelde mij al heel veel. In de achtertuin hebben we een gazon en daaromheen een paar borders. Tussen het gazon en ons huis is een terras en daar lagen grindtegels. Daar hebben we ook een speeltoestel geplaatst met een schommel en een glijbaan en omdat de kinderen hier steeds vaker op zullen spelen naar mate ze groter worden heb ik besloten om alle grindtegels te verwijderen en hier overal frans boomschors te gebruiken. Dit biedt de kinderen een zachte ondergrond en mij veel gemak in het onderhoud. Wat ik me heb laten vertellen door de leverancier van het frans boomschors, is dat het tevens een heel verkoelend materiaal is. Onze tuin is op het Zuiden gelegen en die kan dus best warm worden. De grindtegels waren van de zomer toen we het huis hebben bezichtigd voor de aankoop ook al bloedheet. Dat probleem heb ik met het boomschors dus meteen opgelost.

Een fijne vibe in de achtertuin

Omdat we nu zo’n groot oppervlak met frans boomschors achter het huis hebben, heb ik er ook voor gekozen om een mooie houten picknicktafel te kopen en die buiten te plaatsen naast het speeltoestel. Zo kunnen we via de schuifpui zo de woonkamer uitlopen en aan de picknicktafel gaan zitten als we dat zouden willen. Er hangt nu een heerlijke natuurlijke vibe in de achtertuin en mijn vriend en ik zijn heel gelukkig met dit schors als kindvriendelijke oplossing.