Geen verbouwing zonder dekzeilen

pvc-tarp - afdekzeilenWanneer er een verbouwing plaatsvindt is het belangrijk de juiste dekzeilen te hebben. Elke aannemer is hiervan op de hoogte, maar het is zaak om de dekzeilen te gebruiken die voor die verbouwing van toepassing zijn. Op de website www.pvc-tarp.com zijn verschillende soorten dekzeilen te vinden. Deze dekzeilen zijn onderverdeeld in verschillende soorten:

  • PVC dekkleden
  • Dekzeil / afdekzeil PE
  • Bouwhekzeil
  • Netten

Uiteraard zijn netten niet hetzelfde als afdekzeilen, het ligt dan ook aan het soort verbouwing of er dekzeilen of netten gebruikt dienen te worden. Toen mijn vriend en ik een kasteel in het noorden van Spanje hadden gekocht, hebben wij veelvuldig gebruik gemaakt van verschillende soorten dekzeilen via de website van pvc-tarp.com. Omdat de verbouwing van het oude kasteel in Spanje een grote verbouwing betrof, was het best eng om de juiste keuze te maken. We konden op deze website terecht voor advies op maat en ook de levering ging erg goed. Daarnaast wordt ook een veertien dagen ‘niet goed geld terug’ garantie gegeven. Iets waar wij gelukkig geen gebruik van hebben hoeven maken, maar wat ons vooral wel een heel geruststellend gevoel heeft gegeven. Het fijne van deze website is ook dat er een grote verscheidenheid aan materialen van de dekzeilen wordt aangeboden. Ook dit was iets wat wij erg goed vonden, omdat er bij bijvoorbeeld schilderwerk andere dekzeilen gebruikt worden dan bij stucwerk. Omdat het kasteel zich in het noorden van Spanje bevind, was het erg fijn dat we konden kiezen voor PVC dekzeilen, zodat de geschilderde kozijnen ook beschermd werden tegen de regen en dat is nodig geweest ook. Toen we net begonnen waren met de verbouwing hoorde we op het weerbericht dat er een orkaan op komst was. Nu dachten we dat een orkaan in Spanje wel mee zou vallen, maar het tegendeel bleek waar. Enkele dagen moesten we met alle werklieden schuilen in de schuilkelder van het kasteel. Toen de orkaan een paar dagen later was gaan liggen en wij de schade konden bekijken, bleek deze behoorlijk mee gevallen te zijn. Alle dekzeilen zijn erg goed blijven zitten en ook de reeds verrichtte werkzaamheden waren wonder boven wonder helemaal intact gebleven. Toen ik dat had gezien was ik overtuigd van de kwaliteit en de noodzaak van het gebruik van de juiste dekzeilen.

De juiste dekzeilen bij watersport

Niet alleen bij een verbouwing, maar ook bij watersport zijn de juiste dekzeilen van groot belang voor het behoud van het schip. Bij een schip zijn er verschillende soorten zeilen van belang, waarvan een van de belangrijkste het dekzeil is. Het van PVC gefabriceerde zeil wordt op maat gemaakt en op zo’n manier dat dat het regenwater van het zeil afglijd. Ook is het noodzakelijk dat een afdekzeil goed bevestigd is aan de boot, zodat deze niet makkelijk door vreemden verwijderd kan worden. Eigenlijk biedt dit zeil dus als een extra bescherming tegen het weer en tegen ongenodigde gasten. Daarnaast is in de watersport een goed raamzeil ook van groot belang. Met name bij de grotere zeiljachten is een goed raamzeil belangrijk voor het zicht van de stuurman. De meeste niet-zeilers denken dat ruitenwissers op het raamzeil de enige oplossing is voor goed zicht, echter een raamzeil van de website pvc-tarp biedt uitkomst. Ruitenwissers zijn totaal overbodig, doordat het raamzeil zo gemaakt is dat het druppels afstoot en deze meteen langs het zeil omlaag glijden, ook wanneer er geen wind staat. De echte zeilers onder ons zijn hier uiteraard van op de hoogte, alleen ik destijds nog niet. Toen wij het kasteel in Spanje kochten, hebben we tegelijkertijd ook een zeiljacht gekocht in de dichtstbijzijnde haven. Omdat wij het kasteel om wilden bouwen tot hotel, leek het ons leuk om daar ook zeiltochten bij aan te bieden. Van het hotel is helaas nooit iets gekomen doordat de verbouwing veel stress opleverde, maar we hebben er wel een super mooi zeiljacht aan over gehouden.

De wereld wordt je nieuwe thuis

Doordat mijn man en ik het kasteel hebben verkocht, hadden we de keuze om terug te gaan naar Nederland, naar Woudenberg om precies te zijn, of om met ons nieuwe schip de wereld te ontdekken. We kozen voor het laatste. Met de juiste dekzeilen op ons schip gemonteerd konden we op pad gaan. Op de website van pvc-tarp worden ook RVS zeilringen aangeboden, die met name op zee erg handig in gebruik zijn. We hadden een route uitgestippeld en we voeren via Portugal eerst naar de Middellandse zee. Hier hebben we denk ik zo’n zes maanden gevaren en elk vissersdorpje bezocht dat we konden vinden. Daarna hebben we ons schip over laten vliegen naar Marokko, vanwaar we de grote tocht over de Atlantische Oceaan hebben gemaakt. Toen we in de Caribische Zee verwelkomt werden door een aangename warme wind, de zogenaamde passaatwind, en de uiterst vriendelijke bewoners van de Caribische eilanden, hebben we besloten om te blijven. Ons eerste kindje is nu geboren op Sint Maarten en we hebben besloten om hier de komende jaren te verblijven. Het schip ligt in de haven en na jaren op het schip gewoond te hebben, wonen we nu in een echt huis. Ook hier maken we nog steeds gebruik van verschillende zeilen. Omdat het zo hard waait hebben we bijvoorbeeld onze veranda afgeschermd met zeilen van pvc-tarp.com want ondanks het feit dat we verzot zijn op de wind, is het toch ook fijn om uit de wind in de zon te liggen.