Geld nodig? Kies dan voor particulier lenen

Geld is datgene waar niemand zonder kan. Natuurlijk heb je de mensen die claimen dat geld niet gelukkig maakt of dat zij geld niet belangrijk vinden, maar deze individuen gaan na hun verlichte preek wel naar de supermarkt voor hun dagelijkse maaltijd, de kledingwinkel om zichzelf te kleden en de kapper om hun kapsel op orde te houden. Voor al deze zaken heb je geld nodig of je dat nou ‘belangrijk’ vindt of niet. Het is uiteraard gemakkelijk om te claimen dat geld niet belangrijk is als je er genoeg van hebt. Tevens is het vaak een troost om te zeggen dat geld niet gelukkig maakt als je er niet veel van hebt. De denkfout die mensen vaak maken is dat geld als doel op zich inderdaad niet gelukkig hoeft te maken. Geld zelf is ook niet belangrijk. Het is enkel een getal op je rekening of een bundel papier in je handen. Maar geld biedt wel mogelijkheden. Het maakt de weg naar geluk wel makkelijker begaanbaar en het zorgt er ook voor dat je kunt voorzien in de basisbehoeften zoals eten en drinken. Je kunt het niet eens zijn met de manier waarop de maatschappij is ingericht in termen van loondienst en dergelijke, maar dat neemt niet weg dat geld voor ieder mens noodzakelijk is en geld maakt je leven een stuk comfortabeler op het moment dat je genoeg geld hebt en je je geen zorgen hoeft te maken over eten en of je aan het einde van de maand nog wel genoeg geld over hebt. Op dat moment kun je dus ook aan de slag met je geluk. Dus hoewel je mag denken dat geld niet gelukkig maakt, is het wel degelijk een vereiste voor datzelfde geluk. Tenzij je natuurlijk een verlichtte boeddhist onder een boom bent die kan overleven zonder materiele middelen. Maar ervan gaande dat je een normaal mens bent met een normaal leven, dan is geld wel degelijk een noodzakelijke voorwaarde voor geluk of in ieder geval een comfortabel bestaan. Daarom is het ook erg vervelend als je te weinig geld hebt. In dat geval kun je natuurlijk altijd particulier lenen.

Waar kan ik terecht voor particulier lenen

Lenen is niet iets wat je doet als het niet nodig is. Op het moment dat je gaat studeren, dan moet je vaak wel lenen, maar je leent dan wel van de staat en je zit er na je studie nog een lange tijd aan vast. Particulier lenen voorkomt dat je naar een bank moet of moet laten zien dat je genoeg inkomen hebt. Als freelancer is dat bijvoorbeeld erg prettig, want je hebt als freelancer geen vast contract en geen vast inkomen. Dus ook als je per maand genoeg verdient, kun je dit niet aantonen bij een bank. Je kunt alleen laten zien wat je hebt verdiend, maar niet wat je gaat verdienen. Banken willen zekerheid en geven je dus geen lening. Beter is het dus om te kiezen voor een particuliere lening. Voor particulier lenen kun je terecht op particulier-geld-lenen.nl

Verschillende organisaties waar je als particulier kunt lenen.

Als je particulier wilt lenen, dan kun je dat doen bij verschillende organisaties zoals:

  • Findio
  • Lendico
  • Ferratum
  • Cetelum

De website die hier wordt genoemd is handig voor een compleet overzicht. Je kunt precies zien welke manier van particulier lenen bij jou past en of de rente acceptabel is. Mocht je bijvoorbeeld snel een klein bedrag nodig hebben om een onverwachte rekening te betalen, dan kun je snel voor particulier lenen en die lening kun je dan ook snel weer terug betalen.