Hebt u een eTA voor Canada nodig?

U hebt sinds 15 maart jongstleden een visum nodig om vrij te mogen reizen naar Canada. Dit visum heet eTA. In Canada reizen is een fantastisch idee als u van bossen, woeste rivieren en bergen houdt. Ook de grote steden aan de grens met de Verenigde Staten zijn interessant voor een stedentrip. Of u nu op vakantie gaat of een zakenreis plant, een eTA naar Canada hebt u in alle gevallen nodig. Ditzelfde geldt voor de Verenigde Staten, dit visum noemt men de ESTA. In tegenstelling tot de VS hebt u niet een eTA in Canada nodig als u enkel op doorreis bent en tijdens het verblijf de luchthaven niet verlaat. In dat opzicht is de Verenigde Staten overigens een van de weinige landen waarvoor geldt dat u zelfs tijdens een overstap een apart visum moet aanvragen. Een eTA voor Canada gaat u geld kosten. Kijkt u eens op onze website naar de prijzen en hoe u het snelste een eTA naar Canada kunt aanvragen: eta-aanvragen.nl. Veel mensen weten niet dat ze een visum nodig hebben en komen met lege handen op Schiphol aan. Een goed reisbureau zal u vast en zeker op tijd laten weten dat u een eTA voor Canada nodig hebt. Het is verstandig om dan deze aanvraag via onze website te voltooien. Hoe u dat precies aanpakt kunt u lezen in de volgende alinea.

Vraag een eTA voor Canada aan

ETA staat voor: “electronic travel authorization”.  Met dit document kunt u door alle gebieden van Canada reizen zonder gestoord te worden. De aanvraag voor de eTA naar Canada kunt u via onze website regelen.

  • Selecteer uw aankomstdatum op onze website. Houdt in uw achterhoofd dat het verstandig is om minimaal 4 weken van te voren te begin met de aanvraag van de eTA voor Canada.
  • Dan vult u de benodigde persoonlijke gegevens. Houd uw paspoortnummer bij de hand!
  • U kunt in principe afrekenen als uw aanvraag is goedgekeurd. Dat kan eenvoudig via iDEAL internetbankieren of uw creditcard.
  • Is uw aanvraag afgewezen? Dan hebt u nog niets verloren. Neem spoedig contact op met de ambassade van Canada want zij kunnen u voorzien van een noodvisum.

U krijgt vervolgens uw eTA voor Canada spoedig thuisbezorgd. Het is aan te raden om dan uw visum in uw paspoort te stoppen, dan hebt u al uw belangrijke reisbescheiden bij elkaar. U betaalt overigens direct aan de Canadese overheid en het bedrag voor de eTA Canada is slechts 7 dollar per persoon. Canadese dollars welteverstaan.

U kunt dan ongestoord naar dit prachtige land reizen

Een visum aanvragen is een peulenschil omdat u dit in 5 minuten via het internet voor elkaar kunt krijgen. In principe kunt u het visum voor een lange tijd gebruiken. Gaat u op vakantie of zakenreis? Dan is er geen probleem. Gaat u langer omdat u een stage gaat lopen of vanwege een uitwisseling op uw werk? Dan hoort u pas in Canada hoelang u mag blijven. In principe is de standaardduur maximaal 6 maanden. De Canadese overheid mag bepalen of dit verkort of verlengd wordt. Als u zich fatsoenlijk gedraagt dan zal het moeiteloos verlengd kunnen worden. Uw visum hoeft u overigens niet te prolongeren want het is maar liefst 5 jaar geldig. Omdat velen niet op de hoogte zijn van deze verplichte aanvraag is de verplichting van 15 maart uitgesteld naar 29 november. Komt u dan op Schiphol aan zonder eTA? Dan kunt u de vlucht helaas vergeten. Haast u dus naar onze website en maak uw aanvraag vandaag nog rond, dan kunt u uw koffers gaan inpakken.