Het belang van een kerstpakket

Het kerstpakket is één van die grappige dingen waar een werknemer stiekem het hele jaar door op zit te wachten. Niemand geeft het ooit echt toe, maar toch is het altijd weer een spannend moment wanneer je de doos openmaakt. Medewerkers vertellen direct aan elkaar wat er in het pakket zat en wat ze het leukst vonden. Wat er ook in de doos blijkt te zitten, een werknemer is hier vaak blij mee. Een kerstpakket is belangrijk in een grote organisatie. Als werkgever doe je er goed aan deze traditie in stand te houden. Het initiatief draagt bij aan het in stand houden van een organisatie. Waarom is een kerstpakket belangrijk voor een werknemer?

  • Een stuk appreciatie voor het werk
  • Niet voelen als een nummertje
  • Banden aanhalen met werkgever
  • Verbeteren onderlinge contacten

In de eerste plaats voelt een kerstpakket natuurlijk als een stuk appreciatie voor het geleverde werk. Het kan in een groot bedrijf lastig zijn om iedere werknemer continu een schouderklopje te geven. Helaas zie je vaak dat sommige leden van het personeel een beetje worden vergeten. De aandacht gaat uit naar de probleemgevallen of naar het beste jongetje van de klas, terwijl iedereen die trouw en goed zijn of haar werk doet geen aandacht krijgt. Een kerstpakket is een leuke manier om te zeggen: “we zijn je niet vergeten, bedankt voor al het werk dat je voor ons doet!” De werknemer voelt zich hierdoor begrepen en is sneller geneigd om nog wat harder te werken. Een leuk cadeau voorkomt dus dat het personeel zich ongehoord voelt, het houdt de status quo in stand. Een tweede reden voor een kerstpakket is dat een arbeidskracht zich niet langer voelt als een nummertje. Iemand heeft bewust de tijd genomen om een pakket voor jou in te pakken en wanneer iemand de tijd voor je neemt voelt dat altijd goed! In een groot bedrijf is het heel eenvoudig om het overzicht te verliezen. Wie werkt nou precies om welke afdeling en was er vandaag niet iemand jarig? Met een kerstpakket weet het personeel weer dat je interesse in hen hebt, ondanks het feit dat je dit niet altijd persoonlijk kunt tonen! Op http://www.kerstpakket.nl/ regel je gemakkelijk en snel de leukste kerstpakketten. Je kunt kiezen uit allerlei verschillende thema’s, maar kunt de arbeidskrachten ook zelf iets laten uitzoeken. Wanneer je dus niet voor anderen wilt beslissen kun je ook op deze site terecht! Zorg dat je op tijd bestelt want op is op!

Kerstpakket; een fijne sfeer op kantoor

Soms heb je als werkgever het idee dat er afstand is tot het personeel. Je zit altijd maar in je kantoortje en geeft instructies en raakt hierdoor nooit echt met je mensen in gesprek. Wanneer iedereen een kerstpakket heeft gehad zul je zien dat de medewerkers weer contact met je zoeken en weer even een praatje komen maken. Dit heeft alles te maken met waardering. Het personeel haalt de banden weer aan voor het nieuwe jaar omdat ze het belangrijk vinden wat je de afgelopen tijd voor hen hebt gedaan. Hierdoor behoud je als werkgever een goede band met je werknemers en blijf je niet op een eilandje zitten. Je staat niet boven de groep, maar draait mee in de groep. Dit is voor iedere leidinggevende erg prettig. Ook zul je zien dat dankzij een kerstpakket de contacten tussen collega’s verbeteren. Soms kan het op kantoor lastig zijn om een leuk gespreksonderwerp te vinden. Men praat een beetje over eigen huis en haard en vervolgens gaat een ieder weer de eigen weg. Geef je een kerstpakket, dan heeft iedereen gelijk iets leuks om over te praten! Mensen gaan elkaar aanspreken, maken grapjes en stellen zich plotseling een stuk socialer op. Natuurlijk kunnen er ook wel eens wat negatieve dingen worden gezegd over de pakketten, maar over het algemeen is men zeer tevreden! Je creëert als werkgever hiermee een fijne sfeer op kantoor, waardoor mensen sneller naar het werk komen en zich minder snel ziek melden. Kortom: het leveren van een kerstpakket heeft alleen maar voordelen. Het is in het belang van zowel werkgever als werknemer om deze traditie door te zetten! Natuurlijk kan een kerstpakket in deze moderne tijd ook iets anders zijn dan een doos met wat spullen, er zijn genoeg andere opties te bedenken!

Gepersonaliseerd

Het is in dit alles natuurlijk heel belangrijk om rekening te houden met de persoon voor wie het pakket bedoeld is. Het is heel vervelend om wat artikelen te krijgen waar je helemaal niets mee kunt. Als werkgever is het daarom verstandig goed te bepalen welke cadeautjes voor wie geschikt zijn. Zeg nou zelf; wat is er fijner dan een kerstpakket dat precies bij jou aansluit? Wanneer je helemaal niet houdt van alcohol kan het heel vervelend zijn een fles wijn te krijgen. Je had dan liever lekker een zak chips gehad of een lekker blokje kaas. Op http://www.kerstpakket.nl/ heb je gelukkig allerlei opties om precies dat pakket samen te stellen dat helemaal in de smaak zal vallen. Neem dus snel een kijkje en ontdek het volledige assortiment. De site heeft niet alleen maar consumptiegoederen. Ook kun je het voltallige personeel een heerlijk uitje aanbieden! Of ze nu houden van een dagje naar de sauna of van een lekker diner, voor ieder is er hier wat wils. Wacht niet te lang, voor je het weet is kerst weer aangebroken!