Hoe groot is de betrokkenheid van jouw medewerkers?

Het is geen overbodige luxe om zo nu en dan de betrokkenheid van jouw medewerkers te peilen. Waarom? Omdat dit veel invloed heeft op het functioneren van jouw bedrijf en dat maakt de betrokkenheid medewerkers zeer relevant. Een medewerker die werkelijk betrokken is bij jouw bedrijf, zal zich veel harder inzetten en met meer passie voor jouw bedrijf werken dan een medewerker die niet werkelijk betrokken is. Veel ondernemers denken dat hun medewerkers betrokken zijn terwijl dat in werkelijkheid misschien helemaal niet het geval is. Dat is erg vervelend, want het kan je omzet omlaag brengen wanneer werknemers niet betrokken zijn en misschien wel de kantjes ervan af lopen. Een medewerker zal niet direct tegen je zeggen dat hij niet werkelijk betrokken is bij de organisatie of het bedrijf waar hij werkt, maar het kan uit een betrokkenheidsonderzoek blijkt dat je betrokkenheid eigenlijk helemaal niet zo groot is. Waarom is de ene medewerker meer betrokken dan de ander of met andere woorden hoe ontstaat betrokkenheid bij medewerkers voor een organisatie? Dat is een belangrijke vraag die we enerzijds kunnen beantwoorden met een zeer eenvoudige opmerking. Een gelukkige medewerker is een betrokken medewerker. Hoe blijer je personeel, hoe meer betrokken ze zullen zijn en hoe meer ze uit hun handen krijgen. Wat wij vaak zien is dat de betrokkenheid van medewerker bij veel organisaties toch lager is dan de ondernemer vermoedt, en dat is ontzettend jammer als je je bedenkt dat een gemotiveerde en betrokken werknemer voor een voor twintig procent meer omzet kan zorgen. De betrokkenheid medewerkers is dus de basis voor een goed functionerend bedrijf en het eerste wat je te doen staat, is om er dus achter te komen hoe het staat met de betrokkenheid van je medewerkers. Wij spreken bij Solkie altijd over drie verschillende vormen van betrokkenheid. We hebben ze hieronder even voor je op een rijtje gezet:

  • Affectieve betrokkenheid medewerkers
  • Normatieve betrokkenheid medewerkers
  • Continuerende betrokkenheid medewerkers

Affectieve betrokkenheid medewerkers

Om met de eerste vorm van betrokkenheid te beginnen. Deze affectieve vorm is eigenlijk waar je naar wilt streven als je personeel in dienst hebt. Het houdt namelijk in dat jouw werknemer niet alleen maar plezier in het werk wat hij doet, maar ook dat hij volledig achter jouw doelen staat. Ieder bedrijf heeft een eigen missie en als die missie ook past bij het idee en de filosofie van jouw medewerker, dan heb je een hele mooie betrokkenheid te pakken en dan zal een werknemer veel voor elkaar kunnen krijgen in jouw bedrijf. Voor iedere medewerker geldt uiteraard dat hij gezien wil worden. In welke categorie hij ook valt van bovenstaande strekking, hij zal altijd willen weten en willen voelen dat het werk dat hij doet gewaardeerd wordt en daarom is het zo belangrijk om met de juiste aandacht met jouw personeel om te gaan. Bij de laatste vorm van betrokkenheid medewerkers die we hierboven noemde, hebben we te maken met personeel dat bij gebrek aan alternatief voor jouw bedrijf werkt. Dat wil zeggen dat er weinig motivatie is behalve het continueren van het werk. In dat geval zul je echt iets aan je motivatie van je werknemers moeten doen.

Neem eens contact op

Wil jij graag weten hoe groot de betrokkenheid van je medewerkers is? Nee dan eens contact met ons op en dan gaan we kijken wat we voor je kunnen betekenen. De beste investering voor jouw organisatie is investeren in gelukkig personeel. Zij vormen immers de basis van jouw bedrijf en bepalen het succes.