Ik heb een barst in voorruit. Kan deze volledig breken?

Ja dat kan! En we kunnen ons best voorstellen dat dit eng klinkt. Nou, laat het je geen angst inboezemen. Als je een barst in voorruit hebt, is de kans dat de voorruit van je wagen volledig zal breken erg laag. Maar dan moet je wel proactief zijn en ervoor te zorgen dat je de ruitschade van je auto laat repareren. Als je deze raad opvolgt, hoef je je geen zorgen te maken over het feit dat je voorruit op een gegeven moment op je schoot belandt (en laat het hopelijk niet gebeuren tijdens het rijden!). Een barst in de voorruit kan op allerlei manieren gebeuren. Denk maar aan een piepklein steentje dat opspat door een vrachtwagen of een ander voertuig dat voor je rijdt. Iets wat ons allemaal al wel eens is overkomen. Maar dat kleine steentje kan ernstige gevolgen hebben, als we de ruitschade van de auto niet laten nakijken door een professional. Als je een barst in voorruit hebt, zal dit niet van de ene op de andere dag volledig breken. De voorruit van een wagen bestaat uit veiligheidsglas. Dit betekent dat het is samengesteld uit drie verschillende lagen en elke laag versterkt de andere. Wanneer je voorruit beschadigd raakt of breekt, neemt de kans van een volledig gebroken voorruit toe. Als de voorruit breekt, zal het breken in kleine scherven. Dit betekent niet dat het ongevaarlijk is voor jou als bestuurder, je medepassagiers en de andere bestuurders op de weg. De kans op het breken van beschadigd glas neemt toe met:

  • extra druk
  • veranderingen in temperatuur
  • vocht dat in de middelste (kunststof) laag van het veiligheidsglas komt
  • een object dat de voorruit opnieuw raakt

Hoe kan ik ruitschade van auto voorkomen

Het barsten van de voorruit is te voorkomen als je proactieve maatregelen neemt om je voorruit te laten repareren. Dus, wat moet je doen als je voorruit al beschadigd is? Iets wat je zeker niet moet doen, is rijden. Met een barst in voorruit is de veiligheid van je auto ernstig aangetast. Wat je moet doen, is zo snel mogelijk een afspraak maken bij Glas Garage. Dit om de veiligheid van jezelf, je voertuig en alle andere voertuigen op de weg, te helpen verzekeren. Een barst in voorruit is gevaarlijk voor iedereen, niet alleen voor de bestuurder. Heb je ruitschade aan je auto, laat je auto dan niet in volle zon geparkeerd achter. De hitte kan er immers voor zorgen dat de ruit verder gaat barsten. Het is ook beter de barst dicht te plakken met tape, zodat water niet via de barst in de lagen van het veiligheidsglas kan komen. Maar het allerbelangrijkste: maak zo snel mogelijk een afspraak bij een hersteller!

Al gebarsten of beschadigd?

Neem in de eerste plaats contact op met je verzekeringsmaatschappij. Een eerste vervanging zou geen effect mogen hebben op je verzekeringstarief. Na de verzekering te hebben gecontacteerd, zoek je een gerenommeerde hersteller voor de ruitschade aan je auto. Om een ​​autoraam betrouwbaar te laten vervangen, wil je uiteraard naar een expert gaan. Als je een favoriete hersteller hebt, vraag om een ​​afspraak of neem contact op met je vrienden om te zien wie zij aanbevelen. Wij bevelen je www.glasgarage.nl aan. Bel hen om te zien of ze je kunnen helpen. Over hoelang de reparatie duurt, hoef je je niet druk te maken. Meestal rijd je drie uur na een volledige vervanging uit de garage en nog sneller als het gaat om de behandeling van een barst in voorruit.