Informatie voor een huis verkopen

Afgelopen maand hebben mijn vriendin en ik ons huis verkocht en zijn we in ons nieuwe huis ingetrokken. We zijn erg blij met ons nieuwe huis, want dit huis hadden we al een tijdje op het oog. Mijn vriendin en ik joggen regelmatig door het stadje waar wij wonen. Er is een route om het stadje heen waarop het gemakkelijk rennen is. Bijna de hele route is van asfalt en er mogen geen auto’s komen. Elke keer dat wij aan het joggen waren kwamen we langs het huis en we zeiden beide dat we het een leuk huis vonden. Toen we een paar maanden geleden zagen dat het huis te koop stond, wilden we het graag kopen. We vonden op de website van de makelaar het huis en dachten dat wij het konden kopen. We planden een bezichtiging en gingen langs bij onze bank om de hypotheek te controleren. We verdienden genoeg voor de hypotheek en brachten een bod uit. We moesten alleen nog wel ons eigen huis verkopen. Van een huis verkopen hadden we geen verstand, want het huis waar we in woonden was ons eerste huis. Dubbele hypotheek lasten konden we niet alleen voor een paar maanden opbrengen. In een gesprek met de eigenaar van het andere huis konden we gelukkig afspreken dat we een aantal maanden hadden om het huis te verkopen. We waren hier erg blij mee, want dan hadden we de tijd om uit te zoeken hoe we het besten de verkoop van ons huis konden aanpakken.  

Een handige website om een huis te verkopen

Mijn vriendin en ik wilden eerst online een aantal websites bezoeken en we dachten eraan om daarna een makelaar te bezoeken. We vonden verschillende websites met veel informatie maar we hoopten meer te vinden. Gelukkig vonden we de website huisverkopenmakelaar.nl. Op deze website staat informatie over alle aspecten van een huis verkopen. Je kan er een stappenplan vinden, zodat je precies weet wat je tijdens elke fase moet doen. We hadden veel aantekeningen gemaakt en hadden genoteerd wat onze wensen waren bij de verkoop van ons huis. Het was erg handig dat we via de website gemakkelijk makelaars konden vergelijken in de buurt. We hoefden alleen wat informatie over ons huis op te zoeken en wisten daarna welke makelaars in de buurt beschikbaar waren en welke tarieven ze rekenen. Met deze informatie hebben we een makelaar bij ons in de buurt uitgekozen die een laag tarief rekent. We vroegen een gesprek aan bij deze makelaar en vertelden dat we ons huis wilden verkopen. Het viel de makelaar op dat we veel wisten over een huis verkopen en dat we goed voorbereid waren. Hierdoor duurde het gesprek niet lang en kon hij meteen aan de slag.

Binnen 3 maanden ons huis verkocht

Met de hulp van onze makelaar en de website van huisverkopenmakelaar hadden we al binnen 3 maanden ons huis verkocht, de makelaar zei dat dit erg snel was. Het was voor ons handig dat we precies wisten wat we konden verwachten en daarom de juiste acties konden ondernemen. We waren erg blij dat we het huis zo snel verkocht hebben, want daarom konden we snel ons nieuwe huis intrekken. Ga je binnenkort een huis verkopen, dan raden wij de website huisverkopenmakelaar.nl aan

  • Je vind er veel informatie over een huis verkopen
  • Met het handige stappenplan weet je precies wat je tijdens elke fase moet doen
  • Via de website konden we gemakkelijk makelaars vergelijken in de omgeving
  • We hadden ons huis sneller verkocht, omdat we goed voorbereid waren