Inklapbare rolstoel

Als je minder goed ter been bent of helemaal niet kunt lopen, dan komt een inklapbare rolstoel altijd heel goed van pas! Natuurlijk zijn er ook andere modellen te krijgen, die niet in te klappen zijn en die wat robuuster zijn. Vaak zijn die meer geschikt om zelf mee te rijden. Maar een minpunt ervan is dat ze lastig mee te nemen zijn in bijvoorbeeld de auto. Heb je geen aangepast vervoer, dan zal het meenemen van dergelijke rolstoelen eigenlijk onmogelijk blijken. Een inklapbare rolstoel is dan een stuk handiger, je kunt dan zelf gewoon in de auto gaan zitten, terwijl de stoel opgeklapt in de kofferbak gelegd kan worden. Eenmaal op de plaats van bestemming aangekomen, kan iemand dan deze weer voor jou uitklappen, zodat jij er weer in plaats kunt nemen. Zo kun je toch gewoon met elkaar een uitstapje gaan maken en dat is natuurlijk wel zo leuk. Ook als je, voor kortere of langere tijd, rolstoelgebonden bent, wil je immers je gewone leven zoveel mogelijk als gewoonlijk door laten gaan. Met een goede inklapbare rolstoel zal dit zeker lukken! Bekijk daarom snel de website https://www.zorgengemak.nl/rolstoel/opvouwbare-rolstoel.html voor alle opvouwbare rolstoelen.

Verschillende soorten inklapbare rolstoel

Voordat je nu meteen een inklapbare rolstoel gaat bestellen, is het goed om eerst meer te weten over de verschillende exemplaren die er bestaan. Zo verschillen de diverse exemplaren in hoeverre ze opvouwbaar zijn, er zijn modellen:

  • waarbij je de rugleuning in kunt klappen
  • waarbij je de wielen eraf kunt halen
  • die volledig demonteerbaar zijn

Denk dus eerst eens na wat in jouw situatie de beste keus is. Hoe groot is de kofferbak van jullie auto? Hoe kan een inklapbare rolstoel daar het best ingepast worden? Is enkel inklappen voldoende of zou het dan nog niet passen en is het handiger als ook de wielen nog los te maken zouden zijn, zodat je deze er los op kunt leggen? Een ander punt waar je op moet letten, is de breedte die de stoel heeft. Er zijn namelijk verschillende breedtes verkrijgbaar en het is natuurlijk wel belangrijk dat je kiest voor een maat die bij jou past. Je moet er zelf goed in kunnen zitten, maar kies zeker ook niet te groot, want dan zul je veel te veel heen en weer schuiven. Daarnaast is het soms ook nog mogelijk om verschillende kleuren te krijgen, hoewel een inklapbare rolstoel, net als alle andere dergelijke stoelen, meestal in het zwart te krijgen is.

Zorg en Gemak biedt diverse modellen

Wil jij graag weten wat er allemaal mogelijk is op het gebied van de inklapbare rolstoel en wil je er zo snel mogelijk een in huis hebben? Dan moet je een kijkje nemen bij Zorg en Gemak, specialist op het gebied van zorgartikelen. Zij bieden ruime keus op dit gebied en bieden verschillende modellen te koop aan, waardoor je zeker een variant kunt vinden die past bij wat jij zoekt. Prettig aan deze zaak is dat zij altijd snel kunnen leveren en dat zij twee jaar garantie geven. Weet jij nog niet helemaal zeker wat voor inklapbare rolstoel het best bij jou past en kom je daar ook na een bezoek aan hun site nog niet uit? Neem dan eens contact op met hun deskundige klantenservice. Zij hebben veel ervaring in deze branche en kunnen jou daardoor zeker een professioneel advies geven. Zo voorkom je dat je kiest voor een model dat achteraf gezien helemaal niet de beste keus voor jou was. Ben jij op zoek naar een inklapbare rolstoel, dan is het dus zeker aan te raden om eens naar het aanbod van Zorg en Gemak te kijken!