Je eerste peuterkussen

Wanneer je kindje een zekere leeftijd bereikt kan een kussen erg fijn zijn. Hun nek begint zich verder te ontwikkelen en op een gegeven moment is het niet langer comfortabel om te slapen zonder hoofdsteun. Er komt een moment dat je dit als ouder doorkrijgt. Soms gaat de kleine een knuffel gebruiken om het hoofd op te rusten, in andere gevallen vragen ze je gewoon of ze een kussen mogen hebben. Wanneer dit moment is aangebroken is het tijd voor het eerste kussen: een peuterkussen. Een peuterkussen is speciaal ontwikkeld voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar en verschilt van een normaal kussen in een aantal belangrijke aspecten:

  • Het kussen is dunner
  • Het model sluit beter aan bij de nek

Om te beginnen is een peuterkussen een stuk dunner dan een normaal kussen. Dit heeft een aantal redenen. Wanneer je kind net met een kussen leert slapen kan dat lastig zijn. Het kan voorkomen dat er tijdens de nacht iets misgaat en de kleine op het gezicht komt te liggen. Bij een volwassenenkussen kan dit problemen opleveren. Je kunt moeilijker ademhalen en schrikt wakker: dat wil je niet voor je peuter. Een peuterkussen is een stuk dunner, je kindje moet namelijk door het materiaal goed kunnen ademhalen. Met een platter kussen neem je geen enkel risico: mocht je kind onverhoopt verkeerd terecht komen, dan krijgt hij of zij de hele nacht voldoende zuurstof. Je hoeft je geen zorgen te maken en kunt je kroost rustig laten wegdromen. Een tweede reden is de relatief kleine nek van een peuter. Om het kussen goed te laten aansluiten op de nek en schouders van je kindje moet het model een stuk platter zijn. Met een plat peuterkussen schenk je de kleine het genot van een hoofdsteun, terwijl je daarbij voldoende rekening houdt met de unieke situatie.

Een peuterkussen aanschaffen

Nu je de voordelen van een peuterkussen helder op een rijtje hebt is het tijd om een exemplaar aan te schaffen. Overleg goed met je kindje voor je een beslissing maakt: vaak weten ze zelf al precies welk model ze willen hebben. Je weet uit eigen ervaring dat het vreselijk moeilijk is om een goed kussen aan te schaffen, wees dus niet bang als het niet in één keer lukt. Als je peuter aangeeft dat het peuterkussen niet lekker ligt, dan moet je niet aarzelen om een andere aan te schaffen. Een belangrijke rol is weggelegd voor het vulgewicht. Dit is de mate waarin het peuterkussen gevuld is met een specifieke inhoud. Hoe minder gewicht, hoe lichter het kussen, maar hoe minder ondersteuning. Je wilt hierin de juiste balans vinden. Aan de ene kant wil je jouw kindje een dun kussen geven, maar aan de andere kant moet het model wel enige steun bieden aan het hoofd. Neem genoeg tijd om het juiste peuterkussen uit te kiezen. Test bijvoorbeeld in een winkel enkele varianten uit, zodat je weet welke types geschikt zijn. Laat je verrassen, wie weet komt je kleine met een leuke bijdrage!

Alleen het beste voor je kleine

De beste peuterkussens bestel je op https://www.peuterdekbedsjop.nl/kussens. Op deze site vind je een groot assortiment aan kussens, die speciaal gericht zijn op onze jonge medemens. Bovendien zijn deze unieke modellen zeer scherp geprijsd. Je betaalt een fractie van het bedrag dat je in een normale woonboulevard zou betalen. Wacht dus niet langer en klik direct op bovenstaande link. Je krijgt dan direct een overzicht van alle mogelijkheden. Betalen is eenvoudig, gewoon via iDEAL of PayPal en je bestelling wordt binnen mum van tijd geleverd. Waar wacht je nog op? Bestel direct!