Kantoorinrichting kiezen

Heb jij een eigen bedrijf en ben je daarvoor op zoek naar een geschikte kantoorinrichting? Dan zijn er verschillende zaken die je daarbij in het oog moet houden. Het belangrijkste punt is natuurlijk dat de meubelstukken en dergelijke nuttig en effectief zijn. En dat ze zo gemaakt zijn, dat je er goed mee kunt werken. Koop je bijvoorbeeld bureaustoelen en bureaus, dan is het van groot belang dat deze wat formaat betreft goed op elkaar afgestemd zijn, zodat je hier goed bij kunt zitten werken. Maar daarnaast is het bij dergelijke kantoorinrichting ook van belang dat de maatvoering past bij de individuele werknemers. Kan iemand niet goed met de voeten aan de grond komen of is de stoel juist in verhouding veel te laag, dan zal dit een verkeerde werkhouding opleveren en dit kan veel gezondheidsklachten geven. Bij de kantoorinrichting is het dus van belang hier op te letten, dan kun je voorkomen dat jijzelf en je medewerkers last krijgen van rug- en nekklachten. Koop je kasten of andere zaken voor de inrichting, dan let je natuurlijk weer op andere dingen. Bij een kast is het bijvoorbeeld van belang dat de vakken en lades de juiste afmetingen hebben voor het opbergen van alle nodige spullen. Zoek je lampen, dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze voldoende licht geven. Zo heeft ieder onderdeel van de kantoorinrichting een eigen functie en het is dus belangrijk om die functie goed in het oog te houden. Op die manier beleef je immers het meeste plezier aan de inrichting die je aanschaft. Functionaliteit, effectiviteit en de juiste afmetingen van de kantoorinrichting zijn dus zeker van groot belang en moeten dus bij de aankoop goed in het oog gehouden worden.

Mooie kantoorinrichting

Naast de functionaliteit van kantoorinrichting is het uiterlijk ervan natuurlijk ook een belangrijk aspect. Vaak wordt dit danig onderschat en gaat men dus vooral uit van wat praktisch en nuttig is. Maar het is ook echt van belang dat het interieur mooi is, het bepaalt immers heel sterk de sfeer. Op grote kantoren is het vaak nog steeds zo dat er voor een wat saaie kantoorinrichting wordt gekozen. Veel eenvoudige, witte bureaus gecombineerd met zwarte bureaustoelen en grijze dossierkasten. Niet bepaald een inspirerende omgeving. Dit heeft veel meer effect op medewerkers dan je misschien zou denken. Zij worden door de saaie omgeving niet geïnspireerd tot nieuwe ideeën en vaak wordt ook hun humeur er negatief door beïnvloed. Kies je echter voor een mooie kantoorinrichting die zorgt voor een positieve sfeer, dan zullen mensen met meer plezier naar hun werk gaan en gestimuleerd worden door hun omgeving. Alleen letten op functionaliteit is dus niet voldoende, het is ook zeker aan te reden om te kiezen voor meubels die voor een goede uitstraling zorgen en die de ruimte een aangename sfeer geven. Dit is natuurlijk helemaal belangrijk als je ook klanten op je kantoor ontvangt. Je wilt er met de juiste kantoorinrichting voor zorgen dat zij zich welkom voelen en dat ze zich op hun gemak voelen op het moment dat je met hen in zakengesprekken verwikkeld bent. Daarbij is een goed aangeklede kantoorruimte natuurlijk ook gewoon een visitekaartje. Ziet alles er rommelig en chaotisch uit, dan zal men denken dat jouw bedrijf ook chaotisch werkt. Ziet het er donker en deprimerend uit, dan zal dit ook zeker niet stimuleren om een deal te sluiten. Maar kies jij voor een kantoorinrichting die goed past bij het bedrijf, die een goede uitstraling en sfeer geeft, dan zal dit op de klanten die je ontvangt ook zeker een positief effect hebben. Reden genoeg dus om ook dit aspect mee te nemen bij je zoektocht naar een nieuw interieur.

Lekker aan de slag met KATO projecten

Ben jij op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting, dan ben je bij KATO projecten aan het goede adres. Zij bieden een ruime keus op dit gebied en zorgen er bij hun producten voor dat er een goede balans bestaat tussen functionaliteit en uitstraling. Je kunt bij hen op verschillende manieren je kantoorinrichting uitzoeken, namelijk door te zoeken op:

  • soort product
  • stijl
  • ruimte

Zo kun jij bezig gaan met het interieur op een manier die bij jou past. Wil jij graag zelf de verschillende onderdelen van de inrichting bij elkaar zoeken of heb je bijvoorbeeld alleen maar nieuwe stoelen nodig, dan kun je waarschijnlijk het best zoeken op product. Daar kun je dan meteen naar het kopje stoelen gaan en een keus maken uit het assortiment dat zij op dat gebied te bieden hebben. Zoek jij kantoorinrichting voor een specifieke ruimte van het gebouw, dan kun je het best op ruimte zoeken. Je kunt daar bijvoorbeeld kiezen uit directiekamer, kantine of ontvangstruimte en je vindt daar alles wat je nodig hebt voor de inrichting van een dergelijke ruimte. Vind jij het belangrijk dat de gehele kantoorinrichting in één stijl is uitgevoerd, dan kun je dus zoeken op stijl. Kies hier voor modern, Scandinavisch, industrieel of vintage en vind die interieurstijl die het best past bij de sfeer die jij op jouw bedrijf wilt creëren. Heb jij zelf geen tijd om de hele inrichting bij elkaar te zoeken of laat je een dergelijke klus liever aan een professional over, ook dan is KATO projecten een goede keus. Zij bieden namelijk ook projectinrichting aan, waarbij ze de gehele ruimte voor jou inrichten. Voor kantoorinrichting en projectinrichting is KATO projecten dus een uitstekende keus.