Kettlebell workout

bestebuikspieroefeningen - Kettlebell workoutWil jij ook graag een strakker lichaam krijgen? Dan zijn er natuurlijk heel veel manieren om dit te bereiken. Er zijn zoveel verschillende trainingsprogramma’s te vinden, maar ze zijn natuurlijk lang niet allemaal even effectief. Een zeer effectieve manier van trainen is de Kettlebell workout. Hiermee ga je aan de slag met een object, namelijk de Kettlebell. Wat is dit nu precies? Dit is een gewicht in de vorm van een soort bel, met daaraan een handvat waaraan je het vast kunt houden. Tijdens een Kettlebell workout maak je veel gebruik van dit gewicht en daardoor train je heel effectief verschillende spiergroepen tegelijkertijd. Waar je bij gewone oefeningen vaak alleen de benen, de armen of de buik traint, pak je met deze training veel meer spieren tegelijkertijd aan. Dat betekent dat je veel sneller resultaat zult behalen met je oefeningen en dat je dus veel minder vaak en veel minder lang aan de slag hoeft te gaan om een mooi strak lijf te krijgen. Dat maakt de Kettlebell workout voor veel mensen echt ideaal. Want laten we eerlijk zijn, ondanks dat we graag allemaal er zo goed mogelijk uit willen zien, hebben we ook eigenlijk allemaal te weinig tijd over om veel te sporten. We hebben al zo ontzettend veel andere verplichtingen dat we daar bijna niet aan toekomen.

Hoe ziet een Kettlebell workout er uit?

Het fijne van een Kettlebell workout is dus dat je het in een relatief korte tijd kunt uitvoeren, waardoor het zelfs in de drukste agenda’s ingepast kan worden. Hoe ga je nu met een dergelijke trainingssessie aan de slag? Uiteraard begin je eerst met een gedegen warming up, om te voorkomen dat je blessures krijgt door met koude spieren te beginnen te sporten. Daarna ga je met de daadwerkelijke Kettlebell workout aan de slag. Je doet dan dus oefeningen waarbij je de Kettlebell gebruikt. Een trainingssessie duurt altijd maximaal 25 minuten, binnen die tijd kun je echt zeer effectief diverse spiergroepen trainen. Volg je een vaststaand programma, dan ziet het schema er als volgt uit:

  • oefeningen die helpen om het buikvet te verbranden
  • het ontwikkelen van sterke spieren in je hele lichaam
  • oefeningen om strakke buikspieren te ontwikkelen

Met een Kettlebell workout programma pak je dus echt alle delen van je lichaam aan en wordt er zowel gewerkt aan het verbranden van vet, als aan het strakker krijgen van je spiergroepen. Zolang er nog vet op bijvoorbeeld je buik zit, zal het immers niet te zien zijn dat daaronder strakke buikspieren zitten.

Bestebuikspieroefeningen.nl

Wil jij aan de slag gaan met de Kettlebell workout, dan kun je daar natuurlijk wel wat hulp bij gebruiken. Want wat zijn nu precies de mogelijkheden van trainen met deze bel en wat voor trainingsoefeningen kun je nu het beste doen? Via Bestebuikspieroefeningen.nl kun je Dvd’s bestellen die je hierbij helpen. Je zet deze gewoon in je eigen huis op en je kunt dan in je eigen huis een trainingssessie gaan doen. Voor een Kettlebell workout hoef je dus niet eens de deur uit te gaan! De Dvd’s leiden je door een hele trainingssessie heen. Ze beginnen met een warming up en vervolgens krijg je verschillende oefeningen te zien die je na kunt doen. Door de Dvd precies te volgen, doe je een complete workout! Er is dus echt niets moeilijks aan, het enige dat je nodig hebt is een tv, een bel en een Dvd. Zo kun je gaan thuis gaan werken aan een strakker lijf op het moment dat het jou het beste uitkomt. En door drie keer per week een Kettlebell workout te doen, haal je al een uitstekend resultaat!