Kun jij ook een assertiviteitstraining of assertiviteitcursus gebruiken?

Schroom dan niet en neem eens een kijkje op deze website: assertief.nl. Veel mensen zijn je al voor gegaan. Het lijkt een grote stap, je aanmelden voor zo’n assertiviteitstraining of assertiviteitcursus. Dit valt echter reuze mee. Het is niet gek dat je je niet direct aan durft te melden, dit heeft immers met assertiviteit te maken. Als je nou wél gaat, dan schrijf je je voortaan veel gemakkelijker in voor evenementen die je eigenlijk niet wilt missen. Assertief zijn is een begrip dat je steeds vaker hoort. Logisch ook, want in de veranderende maatschappij heb je hoe dan ook assertiviteit nodig. Niet alleen in je privéleven, maar ook zeker op je werk. Het gaat om grenzen aangeven, normen en waarden bewaken. Dit kun je leren middels de assertiviteitstraining of assertiviteitscursus. Deze wordt aangeboden door een bedrijf dat eigenlijk twee diensten aanbiedt. Hierover in de volgende alinea meer!

Assertiviteitstraining en assertiviteitcursus, maar ook tijdwinst!

Dat is wat het bedrijf doet. Ze helpen je graag om een betere versie van jezelf te worden. Dit gaat natuurlijk gepaard met de assertiviteitstraining of assertiviteitscursus. Daarnaast biedt de organisatie ook workshops en cursussen over tijdwinst. Je raadt al waar het over gaat. Hoe kun je je werk het beste inrichten om zo veel mogelijk tijd te besparen? Ook collega van mij ging voor deze cursus en kwam erg enthousiast terug. Zelf twijfel ik erover om deel te nemen aan de assertiviteitstraining en assertiviteitcursus. Ik vind het hartstikke eng om me aan te melden voor een evenement waar ik waarschijnlijk niemand ken. Tuurlijk zou ik een collega mee kunnen nemen, maar dat vind ik nog veel spannender. Bij zo’n assertiviteitstraining en assertiviteitcursus moet je je natuurlijk kwetsbaar opstellen. Je zit er om te leren en dat lukt niet als je niet uit je schild kruipt. Zelf vind ik het niet prettig als er dan een collega meekijkt. Toch triggert de assertiviteitstraining en assertiviteitcursus mij. De genoemde organisatie heeft al erg veel ervaring met het geven van deze trainingen. Zij zijn dan ook uitgeroepen tot de organisatie met de beste assertiviteitstraining! Het ideale is dat zij op verschillende locaties een training geven. Hieronder volgt een lijst met de eerst volgende trainingen en locaties:

  • 4 april Rotterdam
  • 5 april Eindhoven
  • 18 april Utrecht
  • 10 mei Utrecht
  • 17 mei Eindhoven
  • 24 mei Rotterdam
  • 7 juni Utrecht
  • 21 juni Zwolle
  • 21 juni Maastricht
  • 5 juli Utrecht

De trainingen en cursussen worden elke keer ergens anders gehouden. Staat er geen locatie tussen die dicht bij jou in de buurt is? Grote kans dat ze volgende maand wel in jouw omgeving komen. 

Hoe ziet zo’n training er uit?

De training bestaat voor een deel uit theorie, maar natuurlijk ook uit praktijkvraagstukken. Je leert onder andere je mening te geven, opkomen voor jezelf, grenzen te stellen, goed om te gaan met weerstand, feedback te geven, beter te communiceren, bewuster na te denken, beter samenwerken, stress te hanteren en duidelijker te zijn. De assertiviteitstraining of assertiviteitcursus duurt één dag: van negen tot vier. Voor de assertiviteitstraining en assertiviteitcursus betaal je €395. Een lunch en trainingsmateriaal zijn inbegrepen. 

Lees meer…