Lage rugpijn is niet nodig

Step - Lage rugpijnVeel mensen in Nederland leven met lage rugpijn. Zij denken dat dit heel gewoon is en dat zij hier mee moeten leren leven. Dit hoeft echter helemaal niet. Lage rugpijn kan zeer beperkend zijn voor alles wat u doet. Van de boodschappen tot uw werk, u zult overal merken dat de lage rugpijn opspeelt en van invloed is op uw leven. Dit is zonde. U zou geen pijnstillers moeten slikken om pijn te bestrijden. Het is beter om dan de lage rugpijn voorgoed weg te nemen. Nog beter is het om het te voorkomen. Werkt u in een bedrijf waar veel fysieke werkzaamheden uitgevoerd moeten worden? Dan is het goed mogelijk dat de lage rugpijn daar ontstaan is. Er zijn maar weinig bedrijven die uitgebreid de tijd nemen om te kijken hoe zij hun personeel het beste kunnen bijstaan in fysieke werkzaamheden. Wanneer u weinig verstand hebt van hoe het menselijk lichaam werkt, dan is het lastig om te bepalen of iemand bepaalde bewegingen op de juiste manier doet. Dit kan echter een enorme impact hebben. Voert u bepaalde bewegingen verkeerd uit? Dan kan dit vervelende consequenties hebben. Dit is niet nodig. Step kan u laten zien hoe u lichamelijke klachten naar aanleiding van verkeerde bewegingen voorkomt en hoe u dit binnen uw bedrijf kunt toepassen. Dit doen zij door middel van vier stappen:

  • onderzoek
  • preventief trainen
  • preventie in bedrijf
  • individuele training

Hierin beginnen zij natuurlijk met een onderzoek. Ze leren uw bedrijf kennen en bekijken wat voor werkzaamheden er uitgevoerd worden. Er wordt daarbij een plan opgesteld hoe dit verbeterd kan worden. Waarom zou u dit zo uitgebreid aanpakken, terwijl u ook een simpele workshop kan volgen? Bij Step kijken ze niet alleen naar het bedrijf, maar ook naar de individuele persoon. Lage rugpijn kan ook veroorzaakt worden door een combinatie van de werkzaamheden en bijvoorbeeld wat u in het dagelijks leven doet. Het is belangrijk dat dit allemaal bekeken wordt zodat u ergere klachten voorkomt en sneller van de pijn af bent.

Oefeningen voor lage rugpijn

In Nederland is lage rugpijn een veel gehoorde klacht. Dit gebeurt niet alleen bij mensen die (zwaar) fysiek werk uitvoeren, maar ook bijvoorbeeld bij mensen die heel veel zitten. Dit wordt dan vaak veroorzaakt door zwakke rugspieren. U kunt lage rugpijn dus ook voorkomen en genezen door de rug te versterken door het doen van bepaalde oefeningen. U kunt hier bijvoorbeeld voor langsgaan bij een fysiotherapie of het internet afspeuren. Gaat u echter aan de slag met Step? Dan zorgen zij er voor dat u de juiste oefeningen krijgt voor alle dingen die u doet. Zij zullen specifiek kijken naar alles wat u doet en hoe u uw rug daarbij gebruikt. Ze stellen dan een plan op die u zowel binnen het bedrijf waar u werkt als daarbuiten kunt gebruiken. In veel gevallen wordt er ook aan de slag gegaan met preventief trainen. Ook wanneer u nog geen klachten heeft, wil dit niet zeggen dat u die niet kunt ontwikkelen. Wat voor werk u dan ook doet, het is belangrijk dat uw lichaam daar niet onder te lijden heeft. Met Step worden uw werkzaamheden makkelijker. Wanneer u namelijk een bepaalde beweging op de juiste manier uitvoert dan hoeft u geen klachten te ervaren of te ontwikkelen. Ook voor uw collega’s is het natuurlijk prettig dat zij preventief al eventuele problemen kunnen aanpakken. Is uw baas niet iemand die dit uit zichzelf voor het personeel zal doen? Zorg er dan voor dat u dit aan hem voordraagt. Hij zal al snel de uiteenlopende voordelen ervan inzien en u gelijk geven dat dit een verstandige keuze is voor het bedrijf.

Laat lage rugpijn uw leven niet beïnvloeden

Pijn hebben vindt niemand fijn. Het is beperkend en wanneer u eenmaal klachten heeft kan dit verergeren of zelfs leiden tot andere fysieke pijntjes. Dit is niet wat u wilt. Iedereen moet kunnen leven zonder pijn en dat kan ook. Met Step wordt dat zelfs makkelijk. Door hun jarenlange ervaring kunnen zij al snel zien wat er binnen een bepaald bedrijf nodig is om fysieke klachten, zoals lage rugpijn, van de werknemers te voorkomen. Het onderzoek duurt dan ook nooit lang, maar wordt wel grondig gedaan. Tenslotte is ieder bedrijf anders. En dit geldt ook voor de personen die er werken. Twee mensen die dezelfde werkzaamheden uitvoeren kunnen hier heel anders op reageren. Om lichamelijk klachten, zoals lage rugpijn, te voorkomen moeten zij misschien hele andere dingen doen. Daarom is het ook verstandig om altijd een programma op maat te hebben. Veel mensen met lage rugpijn doen bijvoorbeeld online onderzoek en gaan dan zelf aan de slag. Dit hoeft echter helemaal niet te helpen. De mensen van Step weten waar ze mee bezig zijn en kunnen u op een persoonlijk niveau veel beter bijstaan. Omdat uzelf niet goed weet waar lage rugpijn allemaal vandaan kan komen is het lastig om dit ook goed te bepalen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat uw lage rugpijn veroorzaakt wordt door een bepaalde beweging die u maakt in het dagelijks leven en niet zozeer door wat u doet op het werk. Dit soort dingen neemt Step allemaal mee wanneer zij met uw lage rugpijn aan de slag gaan. Wilt u lage rugpijn voorkomen? Schakel dan vandaag nog Step in en zij gaan voor u aan de slag!