Leer de augmented reality kennen

Ben jij al bekend met de augmented reality? We hopen dat je deze vraag zojuist met ja hebt kunnen beantwoorden, want dit is de nieuwste technologie die je zeker niet wilt missen. Waar virtual reality een tijdje heel erg hip was, wordt dat nu overschaduwd door de augmented reality en dat is niet zo gek ook. Met de virtual reality wordt de realiteit vervangen, maar met augmented reality wordt deze juist verrijkt. Je blijft dus gewoon in de “echte” wereld en tegelijkertijd verrijk je deze met deze nieuwe technologie.

  • Android
  • iOS
  • Windows

Er zijn inmiddels meerdere applicaties en toepassingen voor deze nieuwe technologie. De spellen en applicaties verschillen vaak per software. Een heel bekend voorbeeld is Pokemon Go. Een aantal maanden geleden leek dit ineens uit het niets te komen. Je zag ineens overal mensen met hun neus in hun telefoon, nog meer dan normaal! Zij waren druk bezig om Pokemon te vangen. Op je telefoon bleef je nog steeds je echte omgeving zien, maar nu waren er her en der Pokemon te vinden die je kon vangen. Het was natuurlijk het doel om ervoor te zorgen dat jij niet alleen zoveel mogelijk, maar ook de zeldzame Pokemon wist te vangen. Niet iedereen wist wat ze hiervan moesten vinden. Toen er met dit spel ook nog de nodige ongelukken begonnen te gebeuren was de lol er een beetje vanaf. Het is echter wel het perfecte voorbeeld van augmented reality.

De andere toepassingen van augmented reality

Een iets veiliger voorbeeld van augmented reality is bijvoorbeeld Inkhunter, hiermee kun je een foto op je lichaam laten “zetten”. Het is natuurlijk geen echte tattoo, maar het is wel de perfecte manier om erachter te komen of het idee van de tatoeage die jij in je hoofd hebt ook echt bij je past. En je hoeft hiervoor niet met ingewikkelde programma’s aan de slag zoals Photoshop. Met de augmented reality app Inkhunter maak je simpelweg een foto van het lichaamsdeel en daar plaats je de tattoo op. Zo heb je heel snel een idee of jij wel of niet naar die afspraak moet gaan om je te laten inken! Augmented reality is nog relatief nieuw, maar je merkt nu al dat er steeds meer in opkomst is. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat dit de toekomst is. Niet alleen voor games, maar ook voor dingen in het dagelijks leven zal dit op korte termijn al gebruikt gaan worden. Wilt u op de hoogte blijven van de verschillende ontwikkelingen op dit gebied? Kijk dan op de website https://www.augmented-reality-gids.nl/. Hier vind je alle actuele informatie die jij nodig hebt. Ook vind je hier een gids van allerlei games en andere applicaties die er op dit moment al zijn en die je dus meteen kunt gaan gebruiken.

Gebruik de glasses

Een van de dingen die de augmented reality echt groot zullen maken zijn de augmented reality glasses. Deze zijn ontworpen door google. Voor veel van de applicaties heb je nu nog je mobiel nodig. Maar met de introductie van de brillen is dat dus niet meer het geval. Hiermee zie je de augmented reality door de glazen van je bril heen. Zeg dat je aan de slag gaat met de app Wikitude. Dan hoef je alleen maar naar een gebouw of toeristische attractie te kijken en je krijgt automatisch de informatie dat hierover bekend is te zien van Wikipedia of TripAdvisor. Heel erg handig dus als je op vakantie gaat naar een vreemd land. En er komt nog veel meer!