Lees alles over een aanvullende WW aanvragen op Uitkeringsinfo.nl

Een aanvullende WW aanvragen? Daarover is gelukkig genoeg te vinden via de website www.uitkeringsinfo.nl. Hier leest u precies wat u moet doen wanneer u zonder werk komt te zitten. Hier wordt beschreven welke stap de eerste stap is om te nemen. Op deze website kunt u trouwens niet alleen informatie lezen over een aanvullende WW aanvragen. U vindt hier beschreven wat er komt kijken bij:

  • WW uitkering
  • Bijstandsuitkering
  • WIA uitkering

Ga vandaag nog naar de website uitkeringsinfo.nl wanneer u op het punt staat om uw baan kwijt te raken of wanneer er een reorganisatie aan zit te komen. In dit laatste geval hoeft het niet zo te zijn dat u uw baan dus ook kwijt zult raken, maar is het wel verstandig om u vooraf het enigszins op voor te kunnen bereiden. Mocht het dan alsnog zo zijn dat duidelijk wordt dat uw werk stopt, dan weet u in ieder geval hoe u actie moet ondernemen om een uitkering te kunnen krijgen. Start vandaag met uw aanvullende WW aanvragen.

Waarom een aanvullende WW aanvragen

De crisisjaren beginnen al aardig achter ons te raken, maar dat betekent niet dat alles dus hartstikke goed gaat. Nog altijd zijn er meer mensen die op zoek zijn naar werk dan banen die er beschikbaar zijn. Bent u ook iemand die hard op zoek is naar werk, dan kan door dit gegeven u de moed in de schoenen zinken. Toch is het belangrijk om te weten dat er nog steeds veel vacatures zijn. Het is alleen van belang om te weten waar u de vacatures kunt vinden en hoe u op kunt vallen in de massa. Misschien is het al helemaal niet meer zo effectief om alleen een motivatiebrief uit te typen en uw cv per mail mee te sturen. U kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een soort van videoboodschap in te spreken. Hiermee weet u niet alleen dat u hierin mogelijk de enige zult zijn, maar ook dat de kijker gelijk een indruk van u krijgt. Hij zal u mogelijk gelijk al loven over uw innovatieve denkwijze en dat u zoveel moeite hebt gedaan om het net even anders dan anders aan te pakken. Uw mogelijk toekomstige werkgever krijgt al gelijk een goede eerste indruk van u. Natuurlijk is het ook nog steeds mogelijk om gewoon een papieren motivatiebrief te schrijven. Alleen is de kans wel aanwezig dat u op een grote stapel belandt. Bent u onlangs uw baan verloren en zit u op het moment zonder inkomen, dan is het van zeer groot belang dat u op zeer korte termijn weer een baan kunt vinden. Toch is het vinden van een baan niet altijd een eerste prioriteit. Een aanvullende WW aanvragen is een eerste prioriteit om in ieder geval iets van een inkomen te blijven ontvangen. In Nederland is het zo geregeld dat een aanvullende WW aanvragen mogelijk is en veel werklozen hier recht op hebben. U ziet misschien op tegen een aanvullende WW aanvragen, maar toch kunnen we dit echt aanraden. U wilt immers toch ook gewoon uw rekeningen kunnen blijven betalen? Zonder een aanvullende WW aanvragen en dus zonder geld, loopt u het risico dat u op termijn noodgedwongen uw woning moet verlaten. In het meest gunstige geval behoudt u wel een dak boven uw hoofd, maar het kan ook zo zijn dat u op straat belandt. Een aanvullende WW aanvragen helpt u om het hoofd boven water te houden. Natuurlijk is een aanvullende WW aanvragen alleen te zien als een tijdelijke oplossing en heeft u te maken met diverse plichten waar u aan moet voldoen. Zo dient u bijvoorbeeld actief te solliciteren. Een aanvullende WW aanvragen om vervolgens jarenlang lekker thuis te kunnen zitten om niet meer aan het werk te hoeven, daar is zo’n uitkering niet voor bedoeld. Er wordt dan ook streng op toegezien dat dit niet gebeurt. Wilt u de mogelijkheden verkennen wat betreft een aanvullende WW aanvragen, dan kunt u hiervoor het beste even naar de website www.uitkeringsinfo.nl gaan. Hier vindt u belangrijke informatie aangaande een aanvullende WW aanvragen. U kunt vanuit deze website gelijk in contact komen met iemand van het UWV door gebruik te maken van het telefoonnummer.

Maak gebruik van het telefoonnummer

Bel via het telefoonnummer naar het UWV en u krijgt iemand aan de lijn die u graag te woord wil staan. Maak vooraf even een lijstje voor uzelf met vragen die u wilt stellen, zodat u het telefoongesprek zo effectief mogelijk kunt gebruiken. Wat we in ieder geval al kunnen zeggen is dat een aanvullende WW aanvragen alleen mogelijk is wanneer u een DigiD heeft. Bent u nog niet in het bezit van een DigiD, dan kunt u deze aanvragen via www.digid.nl. Wacht in ieder geval niet te lang met een aanvullende WW aanvragen. Dit kunt u het beste doen zo’n 2 weken voordat uw huidige baan stopt. Zo voorkomt u namelijk dat u een aantal weken zonder inkomen komt te zitten, wat een behoorlijke strop kan zijn. Regel het op tijd, zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken. Niemand zit te springen om het aanvragen van een uitkering. Zie het als een tussenstation op weg naar een nieuwe baan. We mogen in ons land in ieder geval blij zijn dat er regelingen bestaan en dat er de mogelijkheid is om een uitkering te kunnen krijgen. Niet leuk, maar wel fijn.