Microsoft Open License bij Softtrader

softtrader is een aanbieder van tweedehands software licenties. Wij zijn onderdeel van 2SAVE IT. Wij bieden ook een Microsoft Open License aan. We zijn gevestigd in Nijmegen, maar u kunt ook gemakkelijk via onze website of via een mailtje contact met ons opnemen als u vragen heeft of informatie nodig hebt op het gebied van tweedehands software licenties. Hieronder leest u verder over wat een Microsoft Open License is en wat u er allemaal mee kunt.

Een Microsoft Open License

Microsoft Open License zijn licenties die vaak worden gebruikt door MKB bedrijven en ondernemers. Een licentie houdt in dat u legaal gebruik kan maken en mag maken van Microsoft Software. Er zijn op dit gebied 2 verschillende mogelijkheden:

  • De Open Business licentie. U kunt hierbij instappen vanaf vijf licenties, de producten mogen samen in één order worden besteld. Van sommige producten is één licentie al voldoende voor een Open License overeenkomst.
  • De Open Business Level C. U kunt hierbij instappen vanaf 500 producten in één van de productgroepen. Deze productgroepen kunnen bijvoorbeeld zijn dat u een Applicatie Pool heeft met bijvoorbeeld Microsoft Word en Microsoft Excel of een server pool met bijvoorbeeld Windows Server en Exchange Server

Waarom een Microsoft Open License bij softtrader?

Wat het aantrekkelijk maakt om via softtrader.nl deze licenties aan te schaffen, is dat het goedkoper is dan reguliere licenties, omdat wij het tweedehands kunnen aanbieden. U heeft dan geen ‘nieuwe’ licentie, maar toch wel een kwalitatieve én goedkopere licentie. Alle softwarepakketten die wij u aanbieden zijn erg goed onderhouden en allemaal ook up to date met de nieuwste updates. Er zijn dus geen verschillen met een nieuwe licentie en de licenties van softtrader, alleen dat de licenties bij softtrader een stuk goedkoper zijn! Het is vaak zelfs 70 procent goedkoper dan een nieuwe licentie. Wat nog meer een vraagteken is bij meerdere mensen, is of het wel legaal is om een tweedehands software te kopen. Niets is minder waar, u heeft gewoon het recht en de vrijheid om software tweedehands aan te schaffen. Dit is een aantal jaren geleden vastgesteld door het Europese Hof van Justitie. Soms komt het wel eens voor dat er in sommige licenties iets anders wordt vermeld, dat het bijvoorbeeld niet tweedehands gekocht mag worden. Dit is pure marketing, omdat de aanbieders zelf willen verkopen, en niet willen dat andere aanbieders het tweedehands verkopen. Als u een tweedehands licentie koopt voor uw bedrijf, kan het soms zijn dat er bewijs nodig is dat het een legale licentie is met de juiste codes etc. Als u bij softtrader een Microsoft Open Source License aanschaft, krijgt u van ons een bevestiging van de order en een bijbehorende factuur als bewijs van aankoop. Dit zorgt ervoor dat de Microsoft Open Source License die u heeft gekocht, een geldigheidsbewijs heeft.

Contact

Wilt u ook een Microsoft Open Source License, dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen zodat wij u verder van dienst kunnen zijn! U kunt ook direct een offerte aanvragen, dit is uiteraard vrijblijvend.