Mijn geweldige safari in Kenia

avtours - Safari KeniaIk besloot afgelopen winter mee te gaan met een speciale safari door Kenia. Via de website http://avtours.nl/ boekte ik een groepsreis door het gebied. De tocht duurde 18 dagen en was ongelofelijk bijzonder. Ik heb de tocht alleen gemaakt, maar ik zag ook stelletjes en zelfs gezinnen met kinderen. Het was erg gezellig om met deze mensen te praten en nu, een aantal maanden na de reis, hebben we nog steeds contact! Wat zijn de voordelen van een safari in Kenia bij Av-Tours?

  • Schitterende route
  • Nederlandse begeleiding
  • Vriendelijke mensen
  • Prima informatieverstrekking
  • Goede accommodaties

Om te beginnen werk je tijdens een safari in Kenia een schitterende route af. Je ziet het allemaal: het prachtige wild van de Masai Mara, de olifanten in Tsavo West en je gaat op een spannende boottocht waarbij je wilde nijlpaarden kunt zien. Aan het einde van de reis kun je besluiten om nog even een paar dagen aan het strand te vertoeven, genietend van heerlijke cocktails, of om weer naar huis te gaan. Ik koos natuurlijk voor dat eerste en heb een aantal heerlijke dagen doorgebracht daar aan de Indische Oceaan. Je gaat natuurlijk niet alleen met de groep op pad, je kunt ook zelf op avontuur. Zo heb ik in mijn eentje een wandeltocht gemaakt door het Hell’s Gate National Park. Ik heb dus als het ware een mini safari in Kenia gemaakt! Terwijl ik daar rondliep merkte ik dat ik werd bekeken door allerlei verschillende diersoorten. Gelukkig kwam ik geen roofdieren tegen, maar een groepje giraffes hield me vanaf een afstandje nauwlettend in de gaten. Toen ik probeerde om dichterbij te komen zette ze het op een loopje, maar ik heb ze toch van redelijk dichtbij mogen aanschouwen! Ook zie je veel zebra’s in dit gebied rondlopen. Deze beesten zijn helemaal niet bang maar houden wel een redelijke afstand. Op deze dus echt van dichtbij te zien moet je met een gids mee of een verrekijker meenemen! De schitterende route van deze 18 daagse safari door Kenia was echter maar één van de redenen waarom deze reis zo geslaagd was. Wat ik bijvoorbeeld ook ontzettend prettig vond was dat alle begeleiding in het Nederlands was. Ik hoefde me geen zorgen te maken over de taalbarrière: ervaren reisleiders regelden alle zaken met de lokale bevolking. Over het algemeen spraken de lokale gidsen bovendien goed Engels. Omdat de reis in het Nederlands wordt georganiseerd geeft dit een unieke kijk op Kenia en haar cultuur. Omdat de reisleiders uitleggen hoe deze cultuur in elkaar zit heb je het idee dat je de gebruiken van de inwoners van het land aan het eind van de rit veel beter begrijpt!

Safari Kenia; vriendelijk, informatief en comfortabel

Tijdens deze safari door Kenia heb ik me geen moment niet welkom gevoeld. Zowel onze reisleiders als de lokale bevolking wilde maar al te graag kennis met me maken. De mensen waarmee ik sprak waren allemaal erg vriendelijk en open. Ze hebben me de meest unieke plekken van het land laten zien en ik ben zelfs een aantal keer rondgeleid door lokale dorpsbewoners. ‘Vriendelijkheid’ is iets wat ik heel belangrijk vindt wanneer ik op reis ga en deze safari door Kenia was wat dat betreft een schot in de roos! Wat ik ook uitstekend geregeld vond was de informatievoorziening. Het komt wel eens voor dat je op een safari gaat, een safari door Kenia of ergens anders, zonder dat je precies weet wat je nou eigenlijk aan het doen bent. Je ziet misschien wel wat mooie gebieden en wilde dieren, maar aan het eind van de rit ben je dit eigenlijk allemaal weer vergeten. Tijdens deze safari in Kenia leerde we ongelofelijk veel over alle plaatsen waar we naartoe gingen. Vaak kregen we de avond voor een reis een leuk boekje met informatie over de route van de volgende dag. Veel aandacht werd gestoken in de geschiedenis van een plek. Als ergens iets speciaals was gebeurd, waren wij daarvan op de hoogte. Tot slot: de accommodaties tijdens de reis waren uitstekend. Natuurlijk is het af en toe even wennen om met wat hogere temperaturen te slapen, maar over het algemeen kon ik redelijk goed mijn rust pakken. Er zijn een aantal dagen geweest dat ik simpelweg te gespannen was om lekker in slaap te vallen, maar aan het eind van de safari had Kenia mijn hart veroverd!

Ga met een groep

Ik ben meegegaan met een grote groep andere mensen, maar het lijkt me ook ontzettend leuk om een keer met een groep vrienden terug te gaan. Ik zou iedereen die een safari in Kenia wil maken dan ook aanbevelen om met een groep bekenden te gaan. Geloof me, aan het eind van de rit hebben jullie zoveel meegemaakt dat jullie relatie voorgoed anders zal zijn. Bovendien geldt bij AV-Tours de regel dat je alleen Nederlandse begeleiding krijgt bij een groepsreis van 4 of meer personen. Omdat ik dit zelf een van de leukste aspecten van de reis vond kan ik iedereen aanbevelen om met een groep te gaan. Ben je overtuigd? Surf dan naar http://avtours.nl/ en bekijk alle verschillende rondreizen. Een safari in Kenia kan natuurlijk op verschillende manieren worden georganiseerd. Het is daarom fijn om van tevoren uit te zoeken welke route jouw voorkeur heeft! Ik ben verkocht, dus klik snel op de link en wie weet zie ik je bij de volgende groepsreis!