Naar het Noorderlicht reizen is voor velen een droom

xplorethenorth - noorderlicht reizenWilt u graag naar het noorderlicht reizen? Naar het noorderlicht reizen betekent dat u naar Scandinavië moet gaan. In het noorden van Zweden, Noorwegen en Finland ligt de regio Lapland. Dat is de streek waar u de meeste kans hebt om dit spektakel te aanschouwen. Naar het noorderlicht reizen zal u niet zo snel vergeten want dit groenige licht is een lust voor het oog. Uiteraard is Lapland niet de enige plek waar u dit lichtspektakel kunt bekijken. Ook op Spitsbergen en IJsland kunt u het waarnemen. Dit zijn de gebieden waar xplorethenorth.nl noorderlicht reizen voor aanbiedt. Klinkt u dat als muziek in de oren en hebt u altijd al eens de Noordkaap willen zien? Bent u dol op afgelegen woeste natuurgebieden waar nog echt indianen, de Inuit, leven? Wilt u graag in de Noordelijke IJszee een tocht maken op een bijzonder cruiseschip dat niet alleen riante kamers heeft maar zich tevens als een ware ijsbreker door de ijsschotsen heen beukt? Of rondtrekken in het desolate boomloze land met de vele geisers? U kunt het bij ons allemaal boeken. Naar het noorderlicht reizen is voor velen een droom. Maak waarom zou u die droom niet tot leven laten komen? Kies er eens voor om niet naar het warme zuiden te vliegen in uw zomervakantie, maar trek de stoute schoenen aan en maak er een onvergetelijke avontuurlijke vakantie van.

We helpen u bij het plannen van uw Noorderlicht reizen

Het is maar net waar u van houdt. Zo kunt u op uw dooie gemak naar het noorderlicht reizen. Maar u kunt ook op sleeën getrokken door husky’s Lapland verkennen. Of maak een langlaufexpeditie in de winter, bij ons kan het allemaal. We willen er graag een zeer persoonlijke vakantie van maken. Maar dat kan alleen als u aangeeft wat u tijdens deze noorderlicht reizen wilt doen. Kijkt u daarom eerst op onze website en lees alles over de verschillende noordelijke landen en streken. Wellicht is een groepsreis met vele onbekenden een leuk idee als u graag alleen reist en niet alleen nieuwe plekken maar ook nieuwe mensen wilt leren kenen. Liever een individuele reis boeken samen met een stel vrienden of gezin? Uiteraard zijn dat ook goede opties. Als u naar het noorderlicht wilt reizen dan zijn er een aantal tips die u in uw achterhoofd moet houden. Deze tips maximaliseren uw kans om het prachtige Noorderlicht in volle glorie te aanschouwen:

  • De ligging is erg belangrijk. De aurorazone begint namelijk pas 100 kilometer boven de poolcirkel. Verblijft u in Zuid-Lapland? Dan is de kans een stuk kleiner dan wanneer u op Spitsbergen vertoeft.
  • En de reisduur speelt een rol. Dit licht is afhankelijk van diverse factoren waaronder zonnestormen van onze ster. Hoe langer u blijft, des te groter de kans op het magnifieke effect.
  • Naast de zon speelt ook de maanstand een rol. Een nieuwe maan vergroot de kans, een volle maan verkleint de kans.
  • De duur speelt een belangrijke rol maar dat geldt ook voor de periode van de noorderlicht reizen. U hebt namelijk een grotere kans tussen september en april om het licht te zien.
  • En ten slotte het tijdstip. Het spreekt misschien wel voor zich dat u in de avond en het begin van de nacht de grootste kans hebt om het noorderlicht te zien.

Ook voor andere regio’s in Scandinavië staan we voor u klaar

Wilt u dus graag een van onze noorderlicht reizen boeken? Kijk dan even rond op onze website want u vindt er diverse filmpjes van het noorderlicht en foto’s van het landschap van Scandinavië.