Nazorg bij bouw afronden

Een bouw opstarten vergt alle aandacht en tijd van degenen die erbij betrokken zijn. Dat heb ik wel gezien als projectontwikkelaar in de bouw. Niet zelden loopt de afronding van een bouw veel langer door dan bedoeld is. Een partner die kan helpen bij het snel en volledig afronden van een bouwproject is BBAN. BBAN heeft zich expliciet toegelegd op bouwbegeleiding en nazorg voor de bouw. Ik maak al een tijd gebruik van de diensten van BBAN. Onlangs kwam een oom van me naar me toe voor advies over een verbouwing van een bedrijfspand. Ik heb het er uiteraard met hem over gehad, maar ook doorverwezen naar BBAN. Omdat hij was vastgelopen in het afronden van een bouwproject leek het me verstandig dat hij de hulp van een erkende partij in zou roepen. Vaak komen er meningsverschillen voor als een bouw vastloopt, dan heb je iemand nodig die kan bemiddelen. Hij heeft de website van BBAN kunnen raadplegen via https://www.bban.nl/nazorg-bouw. Uiteindelijk zijn er een aantal afspraken gepland waar de bouw doorgenomen is. Hier is ook afgesproken dat BBAN zorg zou dragen voor nazorg in de bouw. Hiermee kon mijn oom een stuk beter sturen op zijn project. Het verloopt nooit helemaal vlekkeloos, maar de grootste risico’s zijn zeker te voorspellen en wellicht zelfs te voorkomen. Dat heb ik in mijn carrière als projectontwikkelaar in de bouw nu wel gezien.

Sturen op nazorg in de bouw

Ik zie steeds vaker dat bouwprojecten uitlopen omdat er een tekort aan mankracht is. Bovendien is de bouw op dit moment zo druk met projecten dat er regelmatig een tekort aan materieel en onderdelen is. De wachttijden lopen steeds verder op, waardoor regelmatig ongeplande vertraging voorkomt. Veel bedrijven hebben hier last van. Daarom is het belangrijk dat er voldoende tijd wordt besteed aan de planning van een bouw, maar ook aan de laatste punten voor een gebouw in gebruik wordt genomen. Dit noemt BBAN nazorg. De bouw wordt in overleg met experts het gebouw nagelopen. Als er binnen de tijd van de lopende opdracht klachten zijn kunnen deze in overleg en samenspraak met BBAN worden afgehandeld. Nazorg in de bouw wordt steeds populairder, en dat is eigenlijk behoorlijk vanzelfsprekend als je ziet welke voordelen nazorg kan hebben. Ook benieuwd wat BBAN voor u kan doen? Kijk dan snel op https://www.bban.nl/nazorg-bouw. 

Waar moet u nog meer op letten?

Stel, u wilt een nieuw bedrijfspand laten bouwen. Waar moet u dan op letten? Niet iedereen heeft direct in de gaten wat belangrijk is bij het opstarten van een bouw. Er zijn heel veel verschillende aspecten waar rekening mee gehouden moet worden. U wilt bijvoorbeeld een goede aannemer, maar ook de volgende zaken moet u niet buiten beschouwing laten: Planning

 

  • Levertijden
  • Samenwerking met andere partijen
  • Oplevering
  • Veiligheid

Indien nodig kan BBAN u adviseren over alle aspecten die bij een bouw komen kijken, en ook het nodige betekenen als het aankomt op nazorg. De bouw is geen eenvoudige sector, omdat de druk op de bouw steeds verder toeneemt. Als ervaren projectontwikkelaar weet ik inmiddels waar je op moet letten, maar als beginner is het vaak knap lastig het hele proces te volgen en onder controle te houden. Kies daarom ook voor de juiste begeleiding en nazorg. Uw bouw wordt er alleen maar beter van. Met meer zekerheid een bouw afronden geeft bovendien een kleinere kans op klachten en claims achteraf, en kan dus ook het nodige geld besparen. Dat is voor elke ondernemer een aantrekkelijk perspectief.