Online werkplek voor het bedrijf

spiritcloud - online werkplekEr zijn steeds meer bedrijven die gebruik maken van een online werkplek en dit is ook logisch, gezien de vele pluspunten die dit voor zowel de werkgevers als de werknemers heeft. Op deze pluspunten zullen we straks terugkomen. Eerst zullen we ingaan op de vraag wat dit nu eigenlijk precies inhoudt. Maak je gebruik van een online werkplek, dan betekent dit dat er altijd in de cloud gewerkt wordt, dat alle gegevens dus op een speciale plek online opgeslagen worden. Bestanden staan dus niet op de harde schijf van de computer, maar op de driver van een server. Door alle gegevens te digitaliseren en hier in te voegen, kan ieder personeelslid daar op ieder moment bij komen. Nu is het natuurlijk al zo dat er bijna geen gebruik meer gemaakt wordt van papieren bestanden. Brieven komen niet meer binnen, berichten komen gewoon via e-mail. Formulieren en dossiers zijn digitaal opgeslagen. De overstap naar werken met een online werkplek is dus niet zo heel groot, maar levert wel heel grote voordelen op. Er kan dan namelijk vanaf iedere willekeurige plek gewerkt worden, zolang er maar een internetverbinding is. Dat zorgt voor een hoge mate van flexibiliteit en voor veel pluspunten voor werkgevers en werknemers.

Pluspunten van een online werkplek

Wat zijn nu precies de pluspunten van het werken op deze manier? Voor de werkgever heeft het als pluspunt dat niet ieder personeelslid iedere dag naar kantoor hoeft te komen om daar te werken. Door de online werkplek kunnen zij immers werken waar zij maar willen. Dat betekent dat er dus minder fysieke werkplekken op kantoor nodig zijn en dat er helemaal geen persoonsgebonden plekken meer nodig zijn. Ieder kan vanaf iedere computer werken en toegang hebben tot de eigen gegevens. Een online werkplek zorgt er dus voor dat er minder kantoorruimte, bureaus, stoelen en dergelijke nodig zijn. Voor de werknemer heeft het als pluspunt dat zij kunnen werken wanneer zij maar willen en hun tijd dus veel flexibeler in kunnen delen. Willen ze graag thuis zijn als de kinderen vrij zijn? Geen probleem, dan wordt er gewoon vanuit huis gewerkt op een moment dat het goed past. Door deze manier van werken kunnen mensen werk en privé beter met elkaar in balans brengen en dat zorgt voor minder stress en een betere gezondheid en dus voor minder ziekteverzuim. Zo brengt een online werkplek dus vele pluspunten met zich mee.

Cloudoplossingen door SpiritCloud.nl

Een online werkplek heeft nog een groot voordeel, namelijk dat alle gegevens online opgeslagen staan, waardoor een computercrash geen rampzalige gevolgen heeft. De bedrijfsgegevens blijven hierdoor altijd beschikbaar. Natuurlijk is het wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je een veilig systeem kiest om mee te werken, je wilt immers niet dat jouw bedrijfsgegevens gehackt kunnen worden. Kies je voor een online werkplek in de cloud bij SpiritCloud.nl, dan kies je voor:

  • een betrouwbare oplossing en hoge veiligheid
  • overal toegang tot bedrijfsgegevens en documenten
  • geen zorgen meer met betrekking tot beheer, updates en beveiliging

Groot pluspunt is dat je in de cloud van SpiritCloud.nl ook met meerdere mensen tegelijk aan documenten kunt merken. Zo kun je dus allemaal vanaf je eigen favoriete plek tegelijk aan de slag gaan met een gezamenlijke opdracht. Je houdt op deze manier dus alle mogelijkheden die je ook hebt als je samen op kantoor werkt. Bij SpiritCloud.nl kun je bovendien uit verschillende pakketten kiezen, die passen bij de grootte van jouw bedrijf. Als je dus aan de slag wilt met een online werkplek en je gegevens veilig digitaal in de cloud wilt zetten, dan kun je dit uitstekend regelen via SpiritCloud.nl.