Openhaardhout

Het hebben van een open haard is natuurlijk heel erg fijn, maar een minpuntje is het moeten regelen van openhaardhout. Sommige mensen hebben het geluk dat zij zelf een grote tuin hebben met veel bomen, waarvan er af en toe wel eentje omgezaagd moet worden. Of zij kunnen bij familie of kennissen wat wegsnoeien en zo aan het nodige stookhout komen. Maar voor de meeste mensen geldt dit niet. Willen zij de houtkachel kunnen laten branden, dan zullen openhaardhout moeten kopen. Is dit dan een reden om maar geen houtkachels te nemen? Zeker niet! Ze zijn immers zo’n ontzettend goede toevoeging aan je interieur! Voor de warmte hoeven we het natuurlijk in principe niet te doen, hoewel de warmte van een houtvuur niet vergelijkbaar is met dat van een centrale verwarming. Maar de verwarming zorgt er natuurlijk wel voor dat het altijd en overal in huis heerlijk aangenaam warm is. Haarden aansteken doen de meesten van ons enkel voor de fijne sfeer die het met zich meebrengt. Het knappen van het hout, de vlammen die met elkaar spelen, het klinkt gezellig en het ziet er mooi uit. Dat is dan ook de reden dat veel mensen hiervoor kiezen, ondanks dat ze dan openhaardhout moeten kopen.

Openhaardhout kopen

Ga je openhaardhout kopen, dan kun je kiezen uit verschillende houtsoorten, zoals:

  • eiken
  • berken
  • essen

Wat is nu de beste optie? Dat hangt er helemaal vanaf op wat voor manier jij jouw kachel gebruiken wilt. Gaat het jou er vooral om dat er sfeer gecreëerd wordt, dat het er gezellig uitziet, maar wil je niet steeds open hoeven staan om met nieuwe houtblokken het vuur aan de gang te houden? Dan moet je kiezen voor eiken, dit brandt namelijk relatief langzaam en is dus perfect als jij gewoon van de sfeer ervan wilt genieten. Gebruik jij je houtkachel om snel extra warmte in de kamer te krijgen? Dan heb je veel meer baat bij essen. Dit brandt namelijk juist relatief snel op en zorgt daardoor voor een snelle opwarming van de ruimte. Berken zit er wat tussenin en heeft als pluspunt dat dit openhaardhout heel eenvoudig aan te steken is en dat het voor prachtige vlammen zorgt. Ideaal dus voor mensen die graag naar een mooi vlammenspel kijken! Maar het belangrijkste punt is niet de houtsoort waarvoor je kiest, maar de droogte van de houtblokken. Ze moeten echt goed droog zijn om goed te kunnen branden. Is dit niet het geval, dan zal het enkel wat gaan smeulen en er zal veel rook bij vrijkomen. Dat is natuurlijk niet alleen onplezierig, het maakt je schoorsteen en je haard ook extra snel vies. Dat je openhaardhout goed gedroogd is, is dus het belangrijkste punt om bij het stoken op te letten.

Online bestellen via De Haardhout Handelaar

Hoe kom jij nu aan je openhaardhout? Zoals gezegd beschikt niet iedereen over een eigen tuin om dit uit te halen. Je kunt natuurlijk naar een benzinepomp of een bouwmarkt gaan, daar hebben ze vaak wel wat zakjes met houtblokken liggen. Maar laten we eerlijk zijn, de kwaliteit daarvan is vaak niet om over naar huis te schrijven en bovendien liggen de prijzen relatief hoog. Een betere keus is het om voor je openhaardhout naar de webshop van De Haardhout Handelaar te gaan. Bij hen kun je verschillende houtsoorten bestellen, die op een hele of een halve pallet geleverd worden. Al het hout dat zij leveren is ovengedroogd en kan dus meteen gebrand worden, je hoeft het niet eerst zelf nog te laten drogen. Bestel dus gewoon online jouw openhaardhout bij hen en zij bezorgen het vaak al binnen een dag bij jou thuis, zonder verzendkosten!