Orthomoleculair therapeut

Je gezondheid verbeteren? Je kunt het doen met behulp van een orthomoleculair therapeut! Veel mensen zien hun lichaam als één groot geheel en als er iets aan mankeert, dan worden er medicijnen ingezet om dit te verhelpen. Maar het is belangrijk dat we ons realiseren dat ons lijf juist een samenstelling is van heel veel kleine onderdelen, namelijk de cellen. Is er op celniveau iets niet in orde, dan zul je dat overal gaan merken. Veel klachten zijn ook terug te leiden tot een onbalans van de cellen. Een orthomoleculair therapeut richt zich juist op deze kleine onderdeeltjes. Er wordt gekeken naar hoe deze zo optimaal mogelijk hun werk kunnen doen en wat jouw lijf nodig heeft om dit zo goed mogelijk te laten functioneren. Dit kan voor iedereen weer anders zijn, we zitten immers allemaal anders in elkaar en onze lichamen kunnen daardoor ook andere behoeftes hebben. Wat het lijf nodig heeft, is ook deels afhankelijk van de klachten die je op dit moment ervaart. Om die te kunnen herstellen kan een speciale aanpak noodzakelijk zijn. Een orthomoleculair therapeut kan voor jou nagaan wat er moet gebeuren om alles weer zo goed mogelijk in balans te krijgen, zodat jij weer zo optimaal mogelijk kunt presteren.

Aanpak van orthomoleculair therapeut

Wat moet jij je nu voorstellen bij de aanpak van een orthomoleculair therapeut, hoe ziet een behandeling er uit? Er worden eigenlijk altijd vier verschillende zaken onder de loep genomen, er zijn vier verschillende manieren die er voor kunnen zorgen dat jij gezonder wordt. Er wordt daarbij gekeken naar de mogelijkheden van:

  • voeding
  • fytotherapie
  • supplementen
  • leefstijl

Door deze vier zaken te combineren in een behandelplan, kan een orthomoleculair therapeut jou zo goed mogelijk behandelen en jouw klachten verhelpen. Een eerste belangrijke punt is altijd voeding en dan wordt ook voedsel bedoeld dat onbewerkt is, dat zo puur mogelijk is. Voedsel speelt immers een belangrijke rol voor onze gezondheid, hoewel we dat tegenwoordig vaak lijken te vergeten. We kiezen het liefst voor gemakkelijk, kant en klaar en bewerkt. Kies je in plaats daarvan voor puur natuur en onbewerkt, dan help jij je lichaam al heel erg. Bij fytotherapie gaat het om het gebruiken van kruidenpreparaten. Deze kunnen een positief effect hebben op je lijf, net als bepaalde supplementen. Daarbij moet er natuurlijk altijd gekeken worden van welke zaken jij een gebrek ervaart, dus wat je aan moet vullen. Tot slot is ook je leefstijl voor een goede behandeling bij een orthomoleculair therapeut van groot belang. Het zal waarschijnlijk voor zich spreken dat roken, alcohol drinken en veel stilzitten niet bevorderlijk zijn voor je algehele gezondheid, ook niet op het niveau van je cellen!

Therapie van Kans Voedingsadvies

Belangrijk om in het oog te houden is dat een behandeling van een orthomoleculair therapeut nooit de behandeling van je reguliere arts kan vervangen. Dit is iets waar zij zich bij Kans Voedingsadvies zeer van bewust zijn. Je kunt niet zomaar je medicatie laten staan, het behandelplan van de orthomoleculair therapeut is geen vervanging. Uiteraard zal in veel gevallen wel blijken dat jouw gezondheid zo sterk verbetert en dat jouw lichaam zoveel sterker wordt, dat je waarschijnlijk wel kunt afbouwen in je medicijngebruik. Doe dit echter altijd in overleg met je arts! Bij Kans Voedingsadvies hebben ze al vele cliënten geholpen met het verbeteren van hun voedingspatroon en hun algehele leefstijl, zij kunnen echt bogen op diverse succesverhalen. Wil jij ook graag een verbetering aanbrengen in jouw gezondheid? Dan doe je er dus zeker goed aan om contact op te nemen met de orthomoleculair therapeut van Kans Voedingsadvies!

Lees meer…