Ptfe teflon is een uiterst duurzame halffabricaat

Op ons geavanceerde machinepark maken we duurzame en hoogwaardige halffabricaten van kunststof. Diverse fluorkunststoffen zoals Ptfe teflon maken we in diverse vormen zoals platen, poeders en korrels. Maar ook enkel kunststoffen en tapes kunt u bij ons vinden. We zijn een toonaangevende fabriek van halffabricaten die binnen vele industriële en wetenschappelijke velden gebruikt worden. Het is daarom zelfs mogelijk om technische kunststoffen zoals PEEK te maken in onze cleanroom. We komen dan ook zeker nog terug op de vele toepassingen waarvoor deze producten geschikt zijn. We willen het voornamelijk hebben over Ptfe teflon, misschien kent u het wel als laag van antiaanbaklaagpannen. Dat is een veelgebruikte toepassing van Ptfe teflon. Maar het is een uniek materiaal dat bestand is tegen extreem lage en tamelijk hoge temperaturen. Een polymeer van kunststof vermengd met het opmerkelijke element “fluor”. In de jaren 40 van de vorige eeuw uitgevonden in de Verenigde Staten werd het de eerste decennia voornamelijk gebruikt als onderdeel van ruimtevaartuigen en vliegtuigen. Tegenwoordig vindt u het dus ook in vele andere objecten zoals koekenpannen. Als isolator is het zeer geschikt en u kunt er zelfs een halfgeleider van maken. Dat maakt Ptfe teflon tot een uitermate populaire grondstof en wordt het veel gebruikt binnen wetenschappelijk onderzoek. Bij hpproducts.nl kunt u in bulk bestellingen maken van onder andere Ptfe teflon maar ook vele andere kunststoffen, al dan niet vermengd met fluor. Denk aan afkortingen zoals PC, PVC en PEI. Zegt het u nog niet zoveel? Per materiaal vindt u op de site een uitgebreide uitleg en vele toepassingsmogelijkheden.

We leveren Ptfe teflon in de gewenste hoeveelheid

Onze chemici zitten niet stil want we willen onze halffabricaten door innoveren zodat we een nog betere zuiverheid kunnen garanderen. Des te zuiverder het materiaal, des te meer branches gebruik kunnen maken van bijvoorbeeld Ptfe teflon. Zo wordt Ptfe teflon op dit moment gebruikt binnen:

  • De levensmiddelenindustrie.
  • De elektronica-industrie,
  • De medische wetenschap en farmacie,
  • Maar ook offshore en in de constructie oftewel de bouw van zowel gebouwen als voer-, vaar- en vliegtuigen.

Zo heeft Ptfe teflon een extreem lage wrijvingscoëfficiënt, goede anti-aanhechtende eigenschappen zoals duidelijk naar voren komt tijdens het bakken van uw favoriete stukje rundvlees en is het daarnaast ook nog eens fysiologisch inert. Bepaal zelf de dikte van de platen waarin u het Ptfe teflon ontvangt. Wilt u het liever in korrels of een poeder ontvangen? Of een totaal andere verschijningsvorm? Vraag gerust naar de mogelijkheden want dit verschilt per halffabricaat. Zo kunnen we PVC in buizen leveren maar bij andere polymeren wordt dat lastig. We zijn in ieder geval van alle markten thuis en zijn erg benieuwd waar u bijvoorbeeld onze Ptfe teflon voor wilt gebruiken. Neemt u dus eens contact op zodat we u van passend advies kunnen voorzien.

We maken diverse halffabricaten voor u op maat

Het is vanzelfsprekend niet mogelijk om online te bestellen. Dit is geen webwinkel want het gaat hier om grote industriële bestellingen. Dat betekent niet dat we niets voor u kunnen betekenen online. Want u kunt direct een offerte aanvragen. Die offerte is geheel vrijblijvend dus u zit helemaal nergens aan vast. We nodigen u graag even uit in ons machineprak in Raamsdonksveer in Noord-Brabant. We horen graag wat uw uitdaging is, onze experts en engineers zullen u vast en zeker op weg kunnen helpen. Voor exacte data mag u alvast de databladen geheel kosteloos downloaden. Tevens geven we u kwaliteitsgaranties en voldoet al het materiaal aan de geëiste kwaliteitsnormen. De keurmerken zult u dan ook zeker terug kunnen vinden op onze website!