Schaf de Crocosmia Lucifer aan voor een warme sfeer

De Crocosmia Lucifer is een populaire plant om uw tuin op te fleuren. De Crocosmia, ook wel bekend als Montbretia, komt namelijk in rood, oranje of gele bloem, waarvan de Crocosmia Lucifer de vuurrode bloem heeft. Dit maakt de Crocosmia Lucifer een zeer opvallende plant die vanaf juni begint te bloeien. U krijgt hierdoor een warme sfeer in uw tuin. Bloembollen van deze populaire plant kunt u eenvoudig bestellen bij Kwekerij Davelaar. Wij vertellen u graag meer over de Crocosmia Lucifer en waarom het een ware toevoeging is aan uw plantencollectie.

Een makkelijk te onderhouden Crocosmia Lucifer

De Crocosmia Lucifer is een knolgewas met zwaardvormige bladeren. Vooral op plaatsen in de tuin waar geen andere vaste planten groeien door droogte, is de Crocosmia Lucifer een goede keus om te planten. Daarnaast heeft de plant nog een aantal voordelen:

  • Deze vaste plant is eenvoudig te onderhouden
  • Vermenigvuldigt zich door wortelknollen
  • De plant is winterhard
  • Mooie bessen voor de bloei

De Crocosmia Lucifer is eenvoudig te onderhouden, mits u hem niet op een te rijke en natte grond plant. Daarnaast gaat de voortplanting geheel vanzelf, waardoor u er geen omkijken naar heeft met omplanten. Het enige dat de plant nodig heeft is morgenzon. Indien u de Crocosmia Lucifer op vochtige gronden plant kunt u de plant beter in het najaar rooien en gedurende de winter op een koele en droge plaats bewaren. Op een droge grond kunt u ze gewoon in de grond laten. Wat de Crocosmia Lucifer zo mooi maakt is de vuurrode bloem, met een stengel van 125 centimeter hoog en de bessen die aan de plant groeien voordat deze in bloei staat. Daarom is het een mooie verrijking van uw tuin. Bij ons hebben wij ons gespecialiseerd in de import en export van deze plant. Vooral in Engeland is deze een ware hype, waardoor de niet-reguliere soorten van de Crocosmia voor export worden gebruikt en maar weinig in Nederland worden verkocht. Toch is het ook een populaire plant in ons eigen land. Ondanks dat de Lucifer vooral een vuurrode kleur heeft, is er ook een vernieuwde variant van de bloem. Deze is geel, rijkbloeiend en zeer resistent tegen bacterieziekten. Deze variant is echter nog niet op de markt. Wij verwachten dat dit binnen enkele jaren wel het geval zal zijn.

U bent altijd welkom in onze winkel

Kwekerij Davelaar is uw specialist op het gebied van Crocosmia’s. Wij zijn sinds 1987 de voorloper op het gebied van op een duurzame manier van bollen telen. Wij hebben ons de laatste jaren gespecialiseerd in Crocosmia, die wij telen voor de knol, bloem en bes. Wij kunnen met trots zeggen dat wij met meer dan 50 soorten op dit moment de grootste collectie Crocosmia’s van Nederland hebben. Wij verkopen deze bollen als groothandel aan zowel grote inkopers als aan particulieren. Iedereen kan bij ons dus bloembollen bestellen. In onze schuur vindt u een grote tuinwinkel waar u de mooist bloeiende knollen en bollen kunt vinden. Hier kunt u ook advies vragen aan onze medewerkers, zodat u precies weet hoe u deze bollen moet planten. Wij zijn van maandag tot en met zaterdag geopend. Tevens is er op zaterdag ook een deskundige aanwezig waar u alle benodigde informatie van kan verkrijgen. Zo weet u zeker dat u op een deskundige manier uw bollen kunt planten en daarmee ook levenslang plezier heeft van uw aankoop. Wilt u meer informatie over ons assortiment of heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op middels de contactgegevens die vermeld staan op https://www.crocosmia.nl/.